Galaxy Note 10, een eerste indruk

Galaxy Note 10 render

Wanneer komt de Galaxy Note 10? Een paar weken geleden is de Galaxy S10 serie onthuld. De aandacht wordt na deze onthulling al weer snel verlegd naar het volgende vlaggenschip van Samsung dat gaat uitkomen. De Samsung Galaxy Note 10.

Alhoewel de introductie van de Galaxy Note 10 nog zeker een paar maanden duurt beginnen er hier en daar al geruchten te verschijnen over deze nieuwe telefoon. Tot nu toe was er nog zeer weinig bekend over de Note 10 maar daar lijkt nu verandering in te komen.

De website Phonearena geeft met een aantal renders een goed idee hoe de telefoon er uit kan gaan zien. Op deze renders is te zien dat de Note 10 heel erg op de Galaxy S10 plus lijkt. Phonearena heeft deze renders kunnen maken door gebruik te maken van alle informatie die tot nu toe al bekend was over de Note 10.

Er is te zien dat het beeldscherm van de Note 10 is voorzien van een dual selfie camera die in het beeldscherm is verwerkt. Verder valt op dat aan de achterkant van de smartphone zich een quad camera opstelling bevindt, inclusief flitser en hartslagmeter.

Uiteraard zijn dit soort renders nooit helemaal zoals de telefoon uiteindelijk gaat worden. Phonearena heeft uiteraard ook een aantal aannames moeten doen, anders kun je geen render maken. Als de telefoon er toch gaat uitzien zoals de plaatjes van Phonearena dan mag Samsung hier uiteindelijk zeer tevreden mee zijn.

Mogelijke specificaties Galaxy Note 10

Van de Note 10 wordt verwacht dat deze de Snapdragon 855 processor gaat krijgen, afhankelijk van de regio uiteraard. Op het gebied van software zou de Note 10 de One UI-skin van Samsung op Android Pie laten draaien.

Het is in ieder geval nog veel te vroeg om te zeggen hoeveel de Note 10 zou gaan kosten. De Galaxy Note 9 van vorig jaar was geprijsd rond de 1.000 Euro voor de 128 GB versie. De variant met 512 GB aan opslag kostte destijds 1.250 Euro.