Google pixel smartphones kunnen hartslag meten

Google pixel smartphones kunnen hartslag meten

Google pixel smartphones kunnen hartslag meten vanaf nu – Pixels meten de hartslag en ademhaling via de camera’s in de Google Fit-app. Binnenkort heb je geen smartwatch meer nodig om je hartslag of ademhaling te meten. Google kondigde in februari 2021 aan dat er een upgrade komt van de Pixel telefoons. Na deze upgrade kunnen gebruikers hun ademhaling en hartslag meten via de camera’s van de telefoon.

Het meten van de hartslag houdt in dat je een vingertop op de camera aan de achterzijde plaatst, die vervolgens subtiele kleurveranderingen in de huid analyseert om een ​​hartslagmeting te geven. Uit de tests van Google blijkt dat het nauwkeurig is tot slechts een afwijking van maximaal 2%. Deze manier is wel duidelijk ontworpen voor eenmalige metingen, in plaats van constante updates te bieden zoals de meeste smartwatches dat doen.

Google Pixel gaat ook ademhaling meten

Google pixel smartphones kunnen hartslag meten, maar wat kunnen deze telefoons na de update nog meer? Ademhalingstracking maakt ondertussen gebruik van de camera aan de voorzijde. Leg de telefoon voor je neer met je hoofd en romp in het zicht. Na het volgen van je borstbewegingen, berekent de Google Fit-app je ademhalingen per minuut. Google beweert dat het bij het testen nauwkeurig is gebleken tot op maximaal één ademhaling per minuut verschil.  Google bedrijf benadrukt echter dat noch de ademhalingsmeting, noch de hartslagmeting bedoeld is voor medische doeleinden.

Desondanks heeft Google duidelijk veel vertrouwen in de nauwkeurigheid van zijn technologie. Het zou Google een ​​voorsprong moeten geven op de verschillende apps van andere partijen die beweren hetzelfde te doen. Deze apps zijn echter gelanceerd zonder echt onderzoek.

“We hebben beide functies ontwikkeld – en de eerste klinische onderzoeken voltooid om ze te valideren – zodat ze in verschillende praktijkomstandigheden en voor zoveel mogelijk mensen werken”, schreef Shwetak Patel, directeur van Health Technologies bij Google Health in februari. “Omdat ons hartslagalgoritme bijvoorbeeld afhankelijk is van het benaderen van de bloedstroom door kleurveranderingen in iemands vingertop, moet het rekening houden met factoren zoals verlichting, huidskleur, leeftijd en meer om voor iedereen te kunnen werken.”

Als je een Pixel-telefoon hebt, kun je dit vanaf nu zelf proberen. De functie gaat beschikbaar zijn op alle Pixel telefoons. Houd updates voor de Google Fit-app dus in de gaten.

Heb je nog geen Google Pixel telefoon dan kun je ze hier vinden.