Kun je een PS5 controller op PS4 gebruiken?

PS5 controller op PS4 gebruiken

De DualSense-controller is nu beschikbaar, maar kun je de nieuwe PS5 controller op PS4 gebruiken? De DualSense beschikt over een hele reeks nieuwe functies. Wat dacht je bijvoorbeeld van haptische feedback en adaptieve triggers. Je kunt de Dualsense controller los kopen zonder het PS5-systeem, dus is het het kopen waard als je nog steeds op PS4 speelt? Hier is alles wat je moet weten over DualSense PS4-compatibiliteit.

Kun je de DualSense-controller op PS4 gebruiken?

De DualSense controller kan in principe niet worden gebruikt met de PS4. Als je de controller met een USB-C-kabel op het systeem aansluit, wordt deze opgeladen, maar herkent de PS4 geen enkele knopindruk. Als je de controller via Bluetooth met de console verbindt, herkent het systeem de controller en vermeldt het als “Wireless Controller” op de Bluetooth-apparaten, maar je kunt het helaas nog steeds niet gebruiken om games te spelen. Vreemd genoeg werkt de DualSense echter wel met de PS3. Als je echter graag PS4-games wilt spelen met je nieuwe controller, is er toch één strategie die je kunt proberen.

Remote Play gebruiken

Het is een omslachtige methode om PS4-games te spelen, maar het is de enige manier om je nieuwe DualSense PS5-controller met je PlayStation 4 te gebruiken. De DualSense kan verbinding maken met een pc, bedraad of via Bluetooth, en je kunt PS4 Remote-play op je pc gebruiken. Je kunt elke gewenste controller gebruiken met PS4 Remote-play, dus je kunt technisch gezien de DualSense gebruiken om je PS4 op deze manier te bedienen.

Download gewoon de PS4 Remote Play-app naar je pc, koppel je console aan de app en begin met streamen. Als de controller goed is aangesloten op je comput

er, bedraad of draadloos, kun je je PS4 op afstand bedienen met je nieuwe controller. De ervaring is niet ideaal, vooral als je geen sterke internetverbinding hebt, maar het is de enige manier om PS4-games te spelen met een DualSense PS5 controller.

Deze methode werkt ook op iOS- en Android-apparaten met de PS4 Remote Play-app, maar je ervaring kan anders zijn op een mobiel apparaat. Het kan ook zijn dat je problemen ondervindt om de controller verbinding te laten maken met je mobiele apparaat. Dit komt omdat iOS en Android de DualSense niet officieel ondersteunen. Het is echter wel het proberen waard, want het kan werken.  Of je ook PS5 games kunt spelen op de PS4 lees je hier.