Hoe kun je opslag van de Xbox series X uitbreiden?

xbox-series-x-vs-xbox-series-s

De Xbox Series X wordt geleverd met een interne SSD-schijf van 1 TB, terwijl de Xbox Series S standaard een capaciteit van 512 GB heeft. In werkelijkheid heeft Xbox Series X slechts 802 GB aan beschikbare ruimte voor games, terwijl Xbox Series S slechts 364 GB biedt. Geen paniek, je kunt de opslag van de Xbox series X uitbreiden.

Op welke manieren opslag van X Box series X uitbreiden?

Als je interne harde schijf zich steeds meer vult met games en gamedata, biedt Microsoft twee manieren om je beschikbare opslagruimte op Xbox Series X en Xbox Series S te vergroten. Geheugen kun je uitbreiden door middel van de Xbox Seagate Storage Expansion Card, waarbij de interne SSD met identieke prestaties werd nagebootst. Verder ondersteunt de X box series X en Series S ook het gebruik van USB harde schijven. Echter, hierbij is enorm snelheidsverlies waarneembaar.

Kort gezegd: de lijst met Xbox Series X en Series S geoptimaliseerde games heeft snelle opslag nodig. Alleen de interne SSD of officiƫle uitbreidingskaart van Seagate kan dit leveren. Hoewel USB-harde schijven prima werken, slaan ze alleen de games op en moet je ze naar de SSD overbrengen om te spelen. De uitdagingen rond opslagruimte worden alleen maar groter voor Xbox Series X en Xbox Series S, waarbij toptitels groter dan ooit zijn. De nieuwste games overtreffen vaak de 100 GB. Met Xbox Series X en Series S gericht op verwerkingsmogelijkheden en snelheid, vereisen games die zijn ontworpen voor consoles de volledige bandbreedte van de aangepaste opslagtechnologieƫn. Traditionele USB-apparaten slagen er niet in om hier aan te voldoen.

Microsoft adviseert dan ook het gebruik van een Xbox Seagate uitbreidingskaart voor de beste performance. Seagate produceert de eerst verkrijgbare en compatibele kaart. Seagate biedt een externe SSD die exact overeenkomt met de interne schijf. Het is een snelle, gepatenteerde geheugenkaart om je opslag uit te breiden, en voldoet aan de normen voor Xbox Series X en Xbox Series S. Deze kaarten zijn slechts iets groter dan een gemiddelde USB-stick. Ze maken verbinding via een speciale poort aan de achterkant op beide consoles, die rechtstreeks op de processor wordt aangesloten. Op deze manier opslag van de Xbox series X uitbreiden levert megahoge snelheden op.

Waar storage expansion card op aansluiten?

De Seagate Storage Expansion Card voor Xbox Series X en Xbox Series S is bedoeld voor enthousiastelingen die het beste willen, precies passend bij de interne hardeschijf van Microsoft. De Seagate Storage Expansion Card sluit je aan op de Xbox Series X en Series S via een speciale, gepatenteerde connector aan de achterkant van de console. De rechthoekige poort bevindt zich naast de HDMI-uitgang op beide consoles, gelabeld met “EXPANSION PORT.” Na het verwijderen van de plastic hoes, schuift je de Seagate SSD in de poort en steekt hij enigszins uit het paneel aan de achterkant. Na plaatsing herkent en configureert de Xbox Series X of Xbox Series S automatisch je externe opslag.

GamesGames