Herziene versie van de PS5 uitgebracht

Herziene versie van de PS5

Herziene versie van de PS5 – Een eerder onaangekondigd gereviseerd PlayStation 5-model is opgedoken in Australische winkels. Het is niet alleen lichter dan de originele versies van de console. De nieuwe PS5 komt ook met een verbeterde schroef voor de standaard. Het formaat van beide versies van de PS5 is sinds de aankondiging al een bron spot. Veel mensen vergeleken het systeem met een enorme wifi-router.

De lanceringsmodellen van de PS5 zijn zwaar en onhandelbaar, het systeem past nauwelijks in sommige home entertainment centers. De meeste mensen zijn bereid om de grootte van het systeem door de vingers te zien omdat de Playstation 5 fluisterstil is, vooral in vergelijking met de verouderde hardware van de PS4. Degenen die zich storen aan de grootte zullen moeten blijven wachten op een eventuele slanke herziening van het systeem verderop in de tijd. Sony zegt dat het de PS5 de verkoopdoelstellingen voor 2021 zal halen, maar het feit dat retailers moeite hebben om de lompe units op voorraad te houden betekent dat een consequente hardware revisie nog wel even op zich kan laten wachten.

Ondertussen lijkt het erop dat Sony toch al bezig is met kleine herzieningen van de PlayStation 5. Volgens Press Start Australia is er in Australiƫ een nieuwe variant van de digitale en standaard edities van de PS5 in de winkels verschenen. Dit nieuwe model heeft een ander modelnummer (CFI-1102A) en is naar verluidt 300 gram (of 0,6 pond) lichter dan de bestaande modellen. Hiermee wordt een lichtere PS5 hardware revisie bevestigd die oorspronkelijk in juli in een producthandleiding werd gespot.

Nieuwe schroef op de herziene versie van de PS5

De andere grote verandering aan het systeem is te vinden in de schroef voor de voet. De PS5 heeft een voet die zowel in horizontale als in verticale stand op het systeem kan worden bevestigd. Een schroef is nodig om de standaard op zijn plaats te houden als de PS5 verticaal staat. Het is mogelijk om de schroef met blote handen dicht te draaien. Echter, er is een muntstuk of schroevendraaier nodig om hem goed vast te draaien. De schroef die bij de herziene versie van de PS5 wordt geleverd kan blijkbaar volledig met de hand worden vastgedraaid. Het vereist dus geen extra gereedschap.

Hoe opslagruimte van de PS5 uitbreiden?

Ook de herziene versie van de PS5 is uitgerust met de mogelijkheid om eenvoudig een extra NVMe SSD harde schijf toe te voegen. Hiermee kun je de opslagruimte van je nieuwe PS5 console enorm vergroten.