Verbeterde werking PS5 controller door grote update

PS5 controller

De eerste grote software-update voor de PlayStation 5 zorgt voor verbeterde werking PS5 controller, hebben gamers ontdekt. Sony kondigde de nieuwe grote update eerder deze week aan. Het bedrijf merkte op dat dit de eerste grote herziening van het besturingssysteem van de console was sinds de release in november. Sony heeft sindsdien wel een aantal kleine updates uitgebracht. Deze waren voornamelijk gericht op het verbeteren van de prestaties en stabiliteit van de nieuwe console.

Deze nieuwe grote update bracht echter de eerste belangrijke nieuwe functies. Je kunt nu PS5 games op externe harde schijven op slaan, nieuwe sociale functies toe voegen en aanpassingen aan menu’s maken. Gebruikers ontdekten ook dat er extra functies waren die niet waren aangekondigd, waaronder verbeterde HDR-functies en de optie om de console en een aangesloten tv synchroon aan en uit te zetten.

Verbeterde werking PS5 controller

Nu hebben gebruikers dus ook ontdekt dat de update ook de werking van de DualSense-controller heeft veranderd. Ondanks het feit dat er geen nieuwe functies waren genoemd in de firmware-opmerkingen. De nieuwe controllerfirmware is tegelijk met de update voor de PlayStation 5 geïntroduceerd. Hij kan worden geïnstalleerd door hem de PS5 console met een kabel aan te sluiten en de updates te accepteren.

Op Reddit zeiden gebruikers dat ze hadden ontdekt dat nadat die eenmaal was geïnstalleerd, er een verbeterde werking van de PS5 controller merkbaar was en beter reageerde. Dit was vooral bij het spelen van PS4-games op de Playstation 5 console. “Het heeft de manier veranderd waarop de DualSense controller trilt bij het spelen van PS4-games, iets dat om de een of andere reden altijd behoorlijk zwak was”, aldus een Reddit gebruiker. “De haptische feedback bootst nu het gevoel van die DualShock 4 rumble-motoren beter na. In games als Rocket League en God of War heeft dit een waardevol verschil gemaakt.”

Gebruikers gaven ook uiting aan hun verwarring over de reden waarom Sony de invloed van de update op de PS5 controller niet publiekelijk had genoemd. Dit roept speculaties op of er misschien nog meer verbeteringen op komst zijn.

GamesGames