Ice Blue Galaxy S9 en S9+ van Samsung

Ice Blue Galaxy S9 en S9+

De Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ zijn tot nu toe verkrijgbaar in zes kleurvarianten en de beschikbaarheid van deze kleurvarianten varieert per regio. Het lijkt erop dat Samsung nog niet klaar is met het introduceren van nieuwe kleuren voor de S9, omdat ze een andere kleurvariant hebben aangekondigd die het nummer op zeven brengt. De nieuwe kleur heet Ice Blue en heeft een verloop van licht naar donker.

De Ice Blue Galaxy S9 en Galaxy S9 + zijn deze week onthuld in China en zijn al beschikbaar voor pre-order. De Ice Blue Galaxy S9 heeft een prijs van ¥ 5199 (€ 790), terwijl de Ice Blue Galaxy S9 + een prijskaartje van ¥ 6199 (€ 942) heeft. Beide worden geleverd met een draadloze oplader en een datakabel.

De Galaxy S9 en S9 + zijn in maart 2018 uitgebracht en zijn verkrijgbaar in Lilac Purple, Sunrise Gold, Titanium Grey, Coral Blue, Burgundy Red en Midnight Black. De S9 heeft een 5,8-inch scherm terwijl de S9 + een 6,2-inch display heeft. Beide schermen hebben een resolutie van 1440 x 2960 en zijn voorzien van Gorilla Glass 5.

Specificaties Ice Blue Galaxy S9 en S9+

Afhankelijk van de markt heeft de Galaxy S9 / S9 + een Exynos 9810 of Qualcomm Snapdragon 845-processor. De S9 heeft 4 GB RAM, terwijl de S9 + 6 GB RAM heeft. Opslag voor beide varianten begint bij 64 GB en kan tot maximaal 256 GB worden uitgebreid.

De S9 + heeft een enkele 12MP-camera met een variabel diafragma terwijl de plus-variant een 12 MP camera met optische zoom voegt. De camera aan de voorkant op beide telefoons is 8MP. Er is een aan de achterkant gemonteerde vingerafdrukscanner en Iris Scanner om uw telefoon te beveiligen.

Beide telefoons hebben ondersteuning voor draadloos opladen, een IP68-classificatie en hebben een normale audio-aansluiting. De S9 is voorzien van een 3000mAh-batterij, terwijl de S9 + een grotere 3,500mAh-batterij gebruikt. Uiteraard is de Ice Blue Galaxy S9 ook voorzien van al deze specificaties. Samsung heeft nog niet bekendgemaakt of de nieuwe kleurvariant ook buiten China zal worden uitgebracht. Nader nieuws volgt.

Samsung laat dus wederom van zich horen net zoals vorige week met de aankondiging van een opvouwbare telefoon.