Opvouwbare smartphone van Samsung

Opvouwbare smartphone van Samsung

De opvouwbare smartphone van Samsung zal naar verwachting deze maand achter gesloten deuren worden tentoongesteld tijdens Samsung’s Developers Conference in San Francisco. Er wordt gemeld dat Samsung CEO DJ Koh liet doorschemeren dat het apparaat tijdens de ontwikkelaarsconferentie van Samsung in november zou kunnen worden onthuld. Het is echter niet duidelijk of consumenten de opvouwbare telefoon dit jaar ook daadwerkelijk kunnen aanschaffen.

Volgens nieuwe geruchten zal de telefoon Galaxy F heten (waarschijnlijk “F” van “Foldable”) en een modelnummer SM-F900U dragen – vergelijkbaar met het Galaxy S line-up naamgevingsschema. Het gerucht maakt ook melding van het feit dat pre-productie-eenheden worden getest in de Verenigde Staten.

Opvouwbare smartphone van Samsung verkrijgbaar in alle markten

Verder wordt er ook gesuggereerd dat het toestel een unieke versie van Android zal bevatten, dat is ontwikkeld in samenwerking met Google. Er zijn ook apparaten met modelnummers SM-F900F en SM-F900N genoemd. Deze modellen zijn mogelijk gericht op de Europese en Aziatische markten, wat een sterke indicatie is dat de opvouwbare smartphone wereldwijd beschikbaar zal zijn.

Samsung lijkt de hardwarespecificaties nog zeer goed voor zich te houden. Het enige wat er van de specificaties naar buiten is gekomen is dat de Galaxy F, 512 GB aan interne opslag zal gaan bieden.  Analisten van de smartphone-markt denken dan ook niet voor niets aan een adviesprijs van rond de 2.000 Euro. De smartphone zal worden uitgerust met een OLED-scherm van 7,3 inch in uitgevouwen vorm. Je kunt de telefoon net als een boek gebruiken en hij hoeft alleen voor bepaalde taken te worden uitgevouwen. Dichtgevouwen heeft de telefoon een 4,6 inch scherm.

Samsung is al jarenlang aan het experimenteren met buigbare OLED-schermen en het bedrijf heeft in 2012 voor het eerst een prototype onthuld. Sindsdien is Samsung naar verluidt ook dual-screen smartphones aan het testen. Dit met het doel om een of ander apparaat op de markt te brengen. Samsung CEO Koh laat niet veel hints achter over wat er verder te verwachten is van de opvouwbare smartphone van Samsung.