Kun je AirPods Pro 2 gebruiken met Android?

AirPods-Pro-2-gebruiken-met-Android

Kun je Apple AirPods Pro 2 gebruiken met Android? – Er bestaat een misvatting dat Apple’s AirPods Pro 2 alleen met iPhones gebruikt kunnen worden.  Ook zijn er mensen die ten onrechte geloven dat AirPods pro 2 helemaal niet werken met een Android apparaat. Er gaan inderdaad wat kleine functies verloren (vooral tijdens het de 1e keer koppelen) wanneer AirPods met Android worden gebruikt, maar dat mag geen naam hebben. 

Airpods Pro 2 gebruiken met Android

Een direct voordeel dat je verliest wanneer je de AirPods Pro 2 (of elke AirPods) met een Android-apparaat gebruikt, is dat je het enigszins naadloze koppelingsproces met één tik verliest dat je binnen het Apple-ecosysteem krijgt. Wanneer je op een iPhone bent en met een nieuwe set AirPods Pro 2 in de buurt bent merk je het al. Zodra de deksel van de AirPod case wordt geopend, zou je op je iPhone een pop-up scherm moeten krijgen met de vraag of je wilt koppelen. Een tik om te bevestigen, en de AirPods Pro 2 zijn niet alleen gekoppeld aan je iPhone, maar ook aan elk ander iOS-apparaat dat je hebt en dat dezelfde Apple ID gebruikt. Je krijgt dat uiteraard niet met een Android telefoon.

Hoe Airpods Pro 2 koppelen met een Android-smartphone?

 • Je moet handmatig lang op de kleine knop aan de achterkant van het AirPods Pro 2-hoesje drukken en wachten tot het indicatielampje van het hoesje wit knippert, wat betekent dat de AirPods Pro 2 nu in de koppelmodus staat.
 • Ga naar de Bluetooth-instellingen van je Android-apparaat
 • Zoek de AirPods in de lijst en tik op om te koppelen.
 • Een pop-up venster zal je dan vragen om toestemming te geven voor de AirPods Pro toegang tot je contacten en belgeschiedenis.

Dus in plaats van een one-tap-proces dat een halve seconde duurt, wordt het koppelen van een AirPods Pro 2 met een Android-apparaat een proces van meerdere stappen en 10 seconden. Het goede nieuws is dat je dit maar één keer hoeft te doen. Daarna maakt de AirPods Pro 2 ook automatisch verbinding met je Android-apparaat zodra je ze uit het hoesje haalt.

Hoe klinken de AirPods Pro 2 op Android toestellen?

De AirPods Pro 2 zijn getest met meerdere Android smartphones zoals de Xiaomi 12S Ultra, Galaxy Z Fold 4, en Xiaomi 12T Pro, en er is geen verschil te horen in de audio kwaliteit ten opzichte van koppeling met een Apple device. De fundamentele kernfunctionaliteit van AirPods Pro 2 werkt dus op Android-apparaten, maar toch zijn er ook nadelen.

Nadelen

Ook al kun je je AirPods Pro 2 dus verbinden met Android, er zijn ook een aantal nadelen. Android-gebruikers worden beperkt tot het gebruik van een aantal handige functies. Dit zijn o.a.:

 • Siri: Siri is uitsluitend voor iOS-apparaten en Android-gebruikers zullen niet in staat zijn om dagelijkse taken zoals sms’en, bellen en navigatie te beheren. Gebruikers zullen geen toegang hebben tot gebaren of commando’s om Siri te activeren via AirPods.
 • Batterijstatus: Een iPhone-gebruiker kan Siri vragen naar de batterijduur van AirPods. Maar bij Android-toestellen zul je dat handmatig moeten doen. Gelukkig zijn er apps van derden die meldingen over de batterijstatus kunnen geven.
 • Dubbelklik op aanpassing: Er komt geen optie om double-tap aan te passen. Dit is uitsluitend voor een iOS-apparaat. Met deze functionaliteit kunnen iPhone-gebruikers nummers overslaan en Siri oproepen.
 • Eenvoudige installatie: De Apple one-step setup laat je automatisch koppelen met andere iOS-apparaten. AirPods koppelen aan Android-apparaten vereist, zoals eerder gezegd, echter een handmatige installatie.
 • Automatisch overschakelen: AirPods kunnen automatisch overschakelen van een iPad naar een iPhone. Dit biedt meer gemak en flexibiliteit. Bij gebruik van een Android-apparaat is dit niet mogelijk.
 • Oordetectie: Een andere opvallende functie is automatische oordetectie. Met deze functie pauzeert AirPods automatisch alles waarnaar je luistert terwijl je hem op je iPhone gebruikt. Omdat dit een onafhankelijke iOS-functie is, werkt dit niet op Android.
 • Oordop pasvormtest: Met de oordop pasvorm test, zal er de best mogelijke afdichting voor je oor. gemaakt kunnen worden. Het helpt voorkomen dat er geluid ontsnapt. Ook dit is een exclusieve iOS-functie en werkt niet op Android-toestellen.
 • Gespreksboost: Voor mensen met een lichte gehoorbeperking is conversatieboost geweldig. Deze functie vereist iOS 15 en AirPods Pro. Als je een Android-toestel gebruikt, kun je het niet gebruiken.

Conclusie

Airpods Pro 2 aansluiten op een Android apparaat is geen enkel probleem wat betreft het luisteren naar muziek. Als je de voordelen van een enorm goed geluid vindt opwegen tegen de nadelen van het gemis van een aantal functies, houdt niets je tegen om een paar Air Pods Pro 2 aan te schaffen. Air Pods Pro 2 kunnen dus gewoon worden gekoppeld met Android.