Lage accuduur bij LG in 2018

lage accuduur bij LG in het jaar 2018

LG stond er nooit om bekend om de telefoons met de beste batterijlevensduur te maken. Maar in 2018, toen alle andere telefoonfabrikanten hun batterijen verbeterden, blonken de LG G7 en de LG V40 uit met hun lage accuduur. En dat allemaal ondanks de bewering van LG dat het een aantal zeer efficiƫnte beeldschermen op die apparaten gebruikt. In 2018 hadden de vlaggenschepen dus een teleurstellend lage accuduur bij LG.

Wat was de oorzaak van de lage accuduur bij LG in 2018?

Laten we eerst eens kijken naar de batterijnummers. De LG G7 ThinQ heeft niet alleen een onnodig vreemde naam, het komt ook met een vrij magere 3000-mAh batterij, een formaat dat kleiner is dan de meeste andere concurrerende telefoons. De LG V40 ThinQ is een veel grotere telefoon, maar het heeft ook een vrij kleine, 3.300 mAh mobiele telefoon (vergelijk dit maar eens met een 3.700 mAh batterij op de OnePlus 6T, een 4.000 mAh batterij op Note 9 en een 4.200 mAh batterij op de Huawei Mate 20 Pro).

Met een score van ongeveer 6 en een half uur op een gemiddelde batterijtest, gaan de G7 en de V40 veel minder mee dan andere vlaggenschip telefoons.

Het heeft er waarschijnlijk mee te maken met een slechte implementatie van het beeldscherm. Hoewel de schermhelderheid bij zowel de LG G7 als de V40 erg goed zijn, is de efficientie van het vermogen van beide apparaten niet wat er van verwacht wordt.

Interessant is dat andere telefoons met LG-beeldschermen ook niet helemaal aan de verwachtingen voldoen: de Mate 20 Pro met LG beeldscherm en met zijn 4,200mAh-batterij had een beest kunnen zijn. Echter de levensduur van de batterij van de Mate 20 Pro is in plaats daarvan goed, maar niet uitzonderlijk. Het kleinere broertje, de gewone Mate 20 die geen LG scherm gebruikt, scoort met een kleinere batterij (4000mAh) veel beter in alle accuduur benchmarken.

Wat ook de oorzaak is, LG blijft een van de verliezers van 2018, wat betreft de batterijprestaties. Hier is te hopen dat LG zich gaat herpakken in 2019.