Sony ontwikkelt lasergezichtsherkenning voor telefoons

lasergezichtsherkenning voor telefoons

Eind 2019 komt een nieuwe generatie gezichtsherkenningstechnologie op telefoons en Sony is het bedrijf dat deze innovatie aanstuurt. Het betreft hier lasergezichtsherkenning voor telefoons.

De manager van de Sony sensor divisie, Satoshi Yoshihara zei vorige week dat het bedrijf van plan is de productie van de nieuwe 3D-sensoren voor zowel de camera aan de voorkant als aan de achterkant op te voeren, omdat verschillende telefoonfabrikanten van plan zijn de nieuwe technologie in hun telefoons te implementeren.

“Camera’s hebben een revolutie teweeggebracht in telefoons en op basis van wat ik heb gezien, heb ik dezelfde verwachting voor 3D. Het tempo kan per veld verschillen, maar we zullen zeker de acceptatie van 3D zien.” Ik ben er zeker van, zei Yoshihara.

Hoewel er meerdere toepassingen zijn voor deze nieuwe generatie 3D-camera’s, is de meest opwindende dat het ook gezichtsherkenning mogelijk kan maken. Deze manier van gezichtsherkenning belooft nog accurater en betrouwbaarder te zijn dan de 3D-scans die Apple introduceerde met Face ID.

De Face ID-manier, die telefoonfabrikanten zoals Huawei en Xiaomi ook hebben nagebootst, draait rond het projecteren van onzichtbare stippen op het gezicht van een gebruiker. Vervolgens meten deze telefoons de vervormingen in dat raster.

De nieuwe trend is lasergezichtsherkenning voor telefoons

Sony’s nieuwe 3D-camera’s gaat voor de lasergezichtsherkenning voor telefoons pulserende laserstralen gebruiken en meten hoe lang het duurt voor een puls om terug te komen. Dit lijkt erg op de manier waarop vleermuizen echolocatie in de natuur gebruiken.

Sony zegt dat lasergezichtsherkenning voor telefoons een meer gedetailleerd model van het gezicht van een gebruiker creëert. Deze methode kan werken tot op 5 meter afstand.

En Sony is inderdaad heel serieus om deze op de markt te brengen. Het bedrijf host een speciale Sony Depthsensing-website waar het de mogelijkheden van dergelijke technologie onderzoekt en hoe deze kan worden geïmplementeerd in auto’s, drones, robots en meer.

Sony heeft de massaproductie van deze nieuwe 3D-camera’s gepland voor de late zomer van 2019. Hierdoor zal dat de technologie beschikbaar zijn voor de vlaggenschepen van eind 2019. Omdat in-screen vingerafdruktechnologie nog steeds enige groeipijnen vertoont, zou lasergezichtsherkenning voor telefoons van Sony in de toekomst de voorkeur kunnen hebben voor de beveiliging van smartphones.