Moto One Vision wordt zeer binnenkort gelanceerd

Moto One Vision

De Moto One Vision, waarvan begin maart al wat informatie was uitgelekt, staat op het punt om te worden gelanceerd. Volgens berichten is de One Vision de eerste smartphone van Motorola met de Exynos 9610-chipset van Samsung. De smartphone is nu toegevoegd aan de lijst met door ARCore ondersteunde apparaten. ARCore is een “software development kit” in handen van Google die applicaties kan verbeteren die onder Android draaien.

Moto One Vision komt echt zeer binnenkort

De toevoeging van de Moto One Vision aan de lijst met door ARCore ondersteunde apparaten geeft aan dat Motorola van plan is om de smartphone volgende maand al te onthullen. Google voegt normaal gesproken geen onaangekondigde smartphones toe aan de lijst, dus we kunnen er vrij zeker van zijn dat de lancering van de smartphone in aantocht is.

Het gerucht gaat dat de Motorola One Vision een 6,2-inch scherm gaat krijgen. Dit scherm heeft een uitsparing voor de camera en een ongewoon hoge beeldverhouding van 21:9. Onlangs gelekte renders van het apparaat bevestigden ook een dubbele opstelling van de camera aan de achterkant met een 48-megapixel hoofdsensor en een secundaire 12-megapixelsensor.

Zoals eerder vermeld, zal de Exynos 9610-chipset van Samsung de Motorola One Vision aandrijven. Dit is dezelfde chip die bijvoorbeeld de middenklasse Galaxy A50 van stroom voorziet. Consumenten kunnen kiezen tussen 3 GB en 4 GB RAM-opties met drie opslagopties: 32 GB, 64 GB en 128 GB. Of de smartphone al dan niet een microSD-kaartsleuf heeft voor verdere uitbreiding, is nog niet bevestigd. Wat de levensduur van de batterij betreft, zal de One Vision naar verwachting niet zo indrukwekkend zijn als de Motorola One Power. Die telefoon heeft een accu met een capaciteit van maar liefst 3500 mAh. Op het gebied van software is de verwachting dat de Android One-smartphone standaard uit de doos levert met Android Pie.