Samsung Galaxy A90 aangekondigd

Galaxy A90

Samsung gaat woensdag 10 april een evenement houden waar het naar verwachting de Samsung Galaxy A90 gaat aankondigen. Deze telefoon zal een uitschuifbare camera hebben.

Samsung gaat het “Galaxy Event” houden op 10 april in Bangkok, Milaan en Sao Paulo. Hoewel Samsung niet vermeldde welk product het gaat aankondigen, verwijst de gebeurtenisnaam ‘A Galaxy Event’ naar de komst van een nieuwe smartphone onder de A-serie van het bedrijf. Daarom is het zeer waarschijnlijk dat Samsung de Galaxy A90 lanceert.

We weten al veel van deze aankomende smartphone, dankzij alle tipgevers van de afgelopen maanden. Volgens de geruchten is de Samsung Galaxy A90 dus voorzien van een uitschuifbare camera en een AMOLED-scherm zonder randen. Naar verwachting is dit de meest premium smartphone in de Galaxy A-reeks en daarom mogelijk hoger geprijsd dan de andere smartphones uit deze reeks zoals bijvoorbeeld de Galaxy A60.

Samsung Galaxy A90 specificaties en functies

De Samsung Galaxy A90 zal naar verluidt een 6,7-inch FHD+ (1080 x 2400 px) AMOLED beeldscherm hebben. Het beeldscherm zal randloos zijn waardoor het scherm er groter en beter uit zal zien. De Galaxy A90 heeft 76.5mm x 165mm x 9mm als afmetingen en weegt 219 gram. Er zal een vingerafdrukscanner aanwezig zijn als ontgrendelingssysteem. De telefoon wordt aangedreven door Qualcomm Snapdragon 7150-chipset gekoppeld aan een intern geheugen van 4 GB of 6 GB RAM. De batterij heeft een capaciteit van 3700mAh en heeft 25W “Fast Charge” ondersteuning.

Uitschuivende camera van de Galaxy A90

Het meest opvallende kenmerk van de Galaxy A90 is zijn camerasysteem. Er is een drievoudige camera opstelling, bestaande uit een primaire camera van 48 megapixels met een F2.0-lens en een 8-megapixel secundaire sensor met F2.4-lens met een Time-of-Flight functie. Een camera met een Time of Flight functie kan naast lengte en breedte ook diepte in een beeld waarnemen. Dit wordt berekend door middel van de reistijd die licht gebruikt. Op deze manier vormt de de camera een 3D beeld in plaats van een 2D beeld.

Draaiende camera van de Galaxy A90

Interessant is dat de camera aan de achterzijde van de A90 naar de voorkant draait als hij voor selfies gebruikt gaat worden. Hierdoor is deze camera zowel een camera aan de achterkant als aan de voorkant van de telefoon. De glijdende en roterende technologie is een innovatieve functie in deze smartphone.