OnePlus Clover | Budget-smartphone voor rond de 200 euro

OnePlus Clover

De OnePlus Clover komt er aan. Volgens geruchten zou OnePlus aan verschillende goedkopere smartphones werken. Over één van hen zijn inmiddels een aantal details bekend gemaakt door een betrouwbare bron. Dit is een OnePlus-model voor beginners.

Positionering van de OnePlus Clover

“Flagship killer” is al lang het motto van OnePlus. Dit betekende smartphones maken die topprestaties bieden tegen een lagere prijs. Hiervoor werd altijd de nieuwste Snapdragon-chipset gebruikt, terwijl een aantal andere zaken in het gedrang kwamen. IP-certificering en draadloos opladen zijn pas sinds kort onderdeel van de apparaten van het bedrijf en tot nu toe zijn beide alleen te vinden in de duurdere Pro-modellen. Deze zijn in prijs gestegen en zijn niet langer per se goedkoper dan andere Android-vlaggenschepen. Met de OnePlus Nord heeft het bedrijf daarom een ​​telefoon uitgebracht die meer budgetgerichte klanten zou moeten oppikken. Nu is er blijkbaar weer een betaalbare OnePlus-telefoon verschenen. De codenaam is “OnePlus Clover”.

Lage resolutie, grote batterij

De OnePlus Clover werd onthuld door AndroidCentral, die hun informatie zou hebben ontvangen via een insider. Volgens dit bericht zal het apparaat een Snapdragon 460 processor van Qualcomm hebben en wereldwijd verschijnen. Er is een 6,52 inch display met een lagere resolutie van 1.560 x 720 pixels geïnstalleerd, maar in tegenstelling tot de andere huidige OnePlus toestellen zit er geen AMOLED in. In plaats daarvan is er een veel goedkoper IPS LCD-scherm. Waarschijnlijk moet je hier afscheid nemen van een frame rate van 90 of zelfs 120 Hertz. Binnenin zit 4 GB RAM en 64 GB uitbreidbare flash-opslag. Er is wel een zeer grote batterij die tot 6.000 mAh kan bevatten en vrij snel kan worden opgeladen met maximaal 18 watt.

Op de achterkant zul je een vingerafdruksensor vinden, plus een drievoudige camera. De hoofdcamera biedt een resolutie van 13 megapixels, plus twee sensoren met elk 2 megapixels. Waarschijnlijk is dit een dieptesensor en een macrolens, zoals deze al in de OnePlus Nord wordt gebruikt. Qua prijs zou de OnePlus Clover rond de 200 dollar liggen, we gaan uit van een zeer vergelijkbare europrijs.