Wat is WiFi 6 en hoe snel is WiFi 6?

Wat is WiFi 6

WiFi wordt sneller. Dat is goed nieuws: er is constant vraag naar sneller internet, vooral omdat we meer bandbreedte-vereisende apps, games en video’s gebruiken met onze laptops en telefoons. Maar de volgende generatie wifi, bekend als wifi 6, is niet zomaar een snelheidsboost. De impact ervan zal genuanceerder zijn en we zullen de voordelen ervan in de loop van de tijd waarschijnlijk steeds meer zien. Het is meer een toekomstgerichte upgrade die is ontworpen om ervoor te zorgen dat onze snelheden een paar jaar later niet tot stilstand komen.

WiFi 6 begint dit jaar zijn intrede te doen de kans is groot dat het in je volgende telefoon of laptop zit. Dit is wat je mag verwachten van WiFi 6. WiFi 6 is de volgende generatie WiFi. Het doet nog steeds hetzelfde: je verbinden met internet. In het geval van WiFi 6 echter met een heleboel aanvullende technologieën om dat efficiënter te laten gebeuren, waardoor de verbindingen in het proces worden versneld.

Hoe snel is WiFi 6?

Het korte maar onvolledige antwoord: 9,6 Gbps. Dat is hoger dan 3,5 Gbps op wifi 5. Het echte antwoord: beide snelheden zijn theoretische maxima die je waarschijnlijk nooit zult bereiken bij echt wifi-gebruik. En zelfs als u die snelheden zou kunnen halen, is het niet waarschijnlijk dat u ze nodig heeft. De gemiddelde downloadsnelheid is slechts 72 Mbps, dat is minder dan 1 procent van de theoretische maximale snelheid.

Maar het feit dat WiFi6 een veel hogere theoretische snelheidslimiet heeft dan zijn voorganger is nog steeds belangrijk. Die 9,6 Gbps hoeft niet naar een enkele computer te gaan. Het kan worden opgesplitst over een heel netwerk van apparaten. Dat betekent meer potentiële snelheid voor elk apparaat.

Lees hier ook over het nieuwe snelle mobiele netwerk 5G.

Welke smartphones of telefoons ondersteunen WiFi 6 ?

Onderstaand vindt je een lijst van telefoons die geschikt zijn voor WiFi 6: