Galaxy Upcycling at Home | Samsung telefoons hergebruikt

Galaxy Upcycling at Home

Heb je oude Samsung-apparaten die gewoon in een la liggen en stof vangen? Er is een nieuw Samsung-programma genaamd “Galaxy Upcycling at Home” geintroduceerd wat daar wellicht verandering in gaat brengen. Samsung heeft het nieuwe programma officieel onthuld op CES 2021 nadat het in 2017 al werd genoemd. Hoewel het idee eenvoudig is, kan het helpen om oude apparaten nuttig te houden en te voorkomen dat ze het milieu belasten. Het nieuwe programma brengt een software-update uit voor Galaxy-apparaten die je niet meer gebruikt. Met de update kun je dat apparaat opnieuw gebruiken voor andere doeleinden in je huis.

Blaas je apparaat nieuw leven in met Galaxy Upcycling At Home

Samsung gaf zelf het voorbeeld van het gebruik van je oude apparaat als babyfoon om te luisteren naar een huilende baby. Dit lijkt een vrij eenvoudig idee om te implementeren in plaats van het apparaat te recyclen of ergens op een stortplaats te gooien. Samsung gaf nog een paar andere voorbeelden. Deze andere voorbeelden zijn oplossingen voor dierenverzorging, zoals het aandoen van de lichten als het donker wordt als je huisdier alleen thuis is. Het laatste idee wat Samsung gaf was om je apparaat te gebruiken voor thuisbeveiligingsdoeleinden met Samsung Knox. Dit zijn slechts enkele ideeën die Samsung als voorbeeld gaf, maar er zullen legio mogelijkheden ontstaan.


Hergebruik je apparaat en verminderde belasting van het milieu

Er zijn ongetwijfeld nog tal van andere dingen waarvoor je je oude apparaat kunt gebruiken. Misschien kun je een oude Galaxy smartphone gebruiken als beveiligingscamera voor thuis, of zelfs als dashcam. Je kunt het apparaat zelfs gewoon als een eenvoudig game apparaat gebruiken. Android heeft veel echt goede games die kunnen worden gespeeld.

Helaas is er momenteel geen verwachte releasedatum van de Upcycling at Home functies. Het programma heeft echter zeker veel mogelijkheden. Hoewel er veel ideeën zijn om een ​​oud apparaat opnieuw te gebruiken, overwegen veel klanten ze niet. Samsung die dit programma onthult, laat zien dat ze zich inzetten om milieuvervuiling te verminderen. Het is ook binnen bedrijven een grote trend om steeds meer groen te denken.

Een ander, goed ding van het programma is dat het bedoeld is om herbestemming van producten gebruiksvriendelijker te maken. Veel klanten denken dat ze het moeten weggooien als hun apparaat oud is. Dit is duidelijk niet het feit en het is goed om een ​​bedrijf zo groot als Samsung te zien proberen om onnodig afval te verminderen. Hopelijk zullen andere bedrijven een signaal van Samsung volgen en iets soortgelijks introduceren.

Al met al wordt het voor het milieu dus interessanter om smartphones van Samsung te kopen. Het toont ook weer aan hoe vooruitstrevend Samsung is in sommige dingen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat Samsung ook een van de eerste fabrikanten was die met een opvouwbare smartphone kwam.