Playstation Game Pass, gaat die binnenkort komen?

Playstation Game Pass

PlayStation heeft al eerder geprobeerd te concurreren met de populaire game-abonnementsservice van Microsoft. Jim Ryan, CEO van Sony, laat doorschemeren dat er nog meer te wachten staat. Xbox Game Pass is nu waarschijnlijk de meest populaire gaming abonnementsservice.

Alle ogen zijn nu gericht op een reactie van Sony hier op. In een interview zei Jim Ryan, CEO van Sony Interactive, dat er nieuws zou komen. Hei zei dit toen hem direct werd gevraagd wat Sony van plan was in de concurrentie met Xbox Game Pass. Oftewel, komt er een Playstation Game Pass? Ryan wees er ook op dat PlayStation nu al een concurrent van Xbox Game Pass aanbiedt. “We hebben PlayStation Now, en dat is beschikbaar in een aantal landen”, verklaarde hij.

PlayStation Now is voornamelijk bedoeld om te streamen. Er zijn echter maar een paar games beschikbaar om te downloaden. Xbox Game Pass-games kunnen lokaal worden gespeeld of, indien op een Android-apparaat, via streaming.

Playstation Game Pass

Sony heeft de afgelopen jaren al geleidelijk geprobeerd te concurreren met Xbox Game Pass. In 2019 verlaagde het de maandelijkse prijs van PlayStation Now van $ 20 naar $ 10. Dit werd gezien als een poging om de maandelijkse basisprijs van Xbox’s Game Pass van $ 10 te evenaren. In 2020 kondigde Sony PlayStation Plus Collection aan, een service die PS Plus-abonnees een selectie van grote PS4-titels geeft.

Ryan benadrukte verder dat Sony bepaalde delen van de Xbox Game Pass-strategie niet zal nabootsen. In het bijzonder is Ryan het niet eens met de tactiek van Microsoft om nieuwe games meteen uit te brengen op de abonnementsservice. “We gaan niet de weg inslaan om nieuwe releasetitels in een abonnementsmodel te stoppen. Deze spellen kosten vele miljoenen dollars, ruim 100 miljoen dollar, om te ontwikkelen. We zien dat gewoon niet als duurzaam”, zei hij.

Het is geen geheim dat de Xbox Game Pass een grote aantrekkingskracht heeft op consumenten die een keuze willen maken tussen de PlayStation- of Xbox-console. Voor $ 10 per maand hebben spelers toegang tot meer dan 200 spellen. In de Xbox Game Pass Ultimate zijn onlangs ook EA Play-titels opgenomen, waardoor een grotere reeks games aan de abonnementsservice is toegevoegd. Ultimate bevat ook Xbox Live Gold. Abonnees hoeven eigenlijk nooit meer een nieuwe Xbox Game Studios titel te kopen, omdat ze allemaal via de service worden uitgebracht op dezelfde dag dat ze traditioneel worden gelanceerd.

Het is niet bekend of het nieuws over een eventuele nieuwe abonnementsservice van Sony te maken heeft met de lancering van de Playstation 5.

GamesGames