Kun je PS5 games op de PS4 spelen? | PS5 games op PS4?

PS5 games op de PS4 spelen

Kun je PS5 games op de PS4 spelen? Kun jij de nieuwe PS5-games spelen op je PS4-console? Je vraagt ​​je misschien af ​​of Sony van plan is zijn PS5 games compatibel te maken met de PS4. Microsoft heeft aangekondigd dat alle Xbox Series X-games die het de komende jaren maakt, ook speelbaar zijn op Xbox One. Dit maakt deel uit van het Smart Delivery-schema, waarin bepaalde Xbox-games op beide platforms werken. Hierbij speel je de best mogelijke versie, afhankelijk van de hardware die je gebruikt. Evenzo zul je bepaalde PS4-games die je bezit gratis kunnen upgraden naar de PS5-versie.

Maar zijn er PS5 games die op de PS4 kunnen worden afgespeeld?

In tegenstelling tot Microsoft, dat van plan is om Xbox Series X-games compatibel te maken met Xbox One, zullen Sony’s PS5-games specifiek worden ontworpen voor de next-gen console, en zullen ze dus niet werken op PS4. Sony heeft meerdere keren gezegd dat het gelooft in consolegeneraties en dat games ten volle moeten profiteren van de hardware waarop ze draaien. Met andere woorden, SONY is op de toekomst gericht en zal de PS5 gebruiken om games te produceren die eerder niet konden worden gemaakt. Je zult niet Ratchet & Clank: Rift Apart spelen op PS4, omdat ze speciaal zijn gebouwd om de kracht van PS5 te gebruiken.

Dat wil niet zeggen dat er geen cross-gen-games zullen worden uitgebracht zijn. Er zijn al veel bevestigde games die naar voor PS5 als PS4 worden uitgebracht, zoals Assassin’s Creed Valhalla, Watch Dogs Legion en Cyberpunk 2077. Games als deze krijgen zowel een PS5- als een PS4-versies. En veel games kunnen ook gratis een upgrade krijgen naar de PS5 versie. Met meer dan 100 miljoen PS4-consoles wereldwijd, zullen er nog steeds genoeg games voor het systeem worden uitgebracht. Ook nog een hele lange tijd na de introductie van de PS5.

De PS5 is wel “backwards compatible”

Het is misschien ook de moeite waard om te onthouden dat je kunt profiteren van de achterwaartse compatibiliteit van de PS5. Het is dus mogelijk om PS4-games op het nieuwe systeem te spelen. PS3 games kun je helaas niet spelen op de PS5. Je kunt PS5 games dus niet op de PS4 kunt spelen. Maar je kunt in ieder geval al je PlayStation-games bij elkaar houden op één console.

Of je een PS5 controller op PS4 kan gebruiken lees je in het bericht via deze link.