Poco X3 pro en Poco F3, Pocophone is terug

Poco X3 pro en Poco F3

Xiaomi’s dochterbedrijf  Poco is terug met 2 knallers op het gebied van goedkope smartphones. Met de Poco X3 Pro en de Poco F3 lanceert het bedrijf twee nieuwe toestellen die aanzienlijke specs bieden tegen extreem lage prijzen.

Poco X3 Pro

De nieuwe Xiaomi Poco X3 Pro zou technologie moeten bieden tegen lage prijzen, die ook in vergelijkbare vorm werd aangetroffen in de vlaggenschipapparaten van 2019. De focus ligt op de nieuwe Qualcomm Snapdragon 860 processor, die in feite een snellere versie is van de voormalige top SoC Snapdragon 855 (+). De chip biedt wederom acht cores, maar deze bereiken nu tot 2,96 gigahertz.

Xiaomi heeft de Poco X3 Pro ook een 6,67-inch LCD-scherm gegeven met een maximale verversingssnelheid van 120 Hertz en Full HD + -resolutie. Het scherm heeft een voorkant van Gorilla Glass 6 en heeft een centraal geplaatst gat voor de frontcamera met een resolutie van 20 megapixels. Er is zes of acht gigabyte RAM en het interne flashgeheugen op basis van UFS 3.1 is 128 of 256 GB groot. Het is niet mogelijk om het geheugen uit te breiden.

De camera’s aan de achterkant zijn ook redelijk goed uitgerust: de hoofdcamera heeft 48 megapixels en een diafragma van F / 1.79, terwijl Poco ook een sensor van 8 megapixels heeft met een diafragma van F / 2.2 met ultragroothoekoptiek en twee praktisch overbodige Packs 2 MP-sensor voor macro- en diepte-effecten.

Met een 5160 mAh-batterij, hoofdtelefoonaansluiting, stereoluidsprekers en NFC biedt de Poco X3 Pro waar voor je geld.

Poco F3

De nieuwe Poco F3 is een soort terugkeer naar het oorspronkelijke concept van de Xiaomi-dochter, zij het zonder een onafhankelijk ontwerp. Voor slechts 349 euro krijgt de klant de Europese versie van de Redmi K40. Het scherm is in totaal 6,67 inch, maar maakt gebruik van een AMOLED-paneel met een centraal geplaatst gat voor de frontcamera, die een Full HD + resolutie heeft en tevens een maximale frame rate van 120 Hertz.

Het toestel heeft aan de voor- en achterkant een metalen frame met Gorilla Glass 5. Onder de motorkap doet de nieuwe Qualcomm Snapdragon 870 zijn werk, wat een soort snellere versie is van de top SoC Snapdragon 865 van vorig jaar en met zijn acht cores tot 3,2 Gigahertz reikt. Het hoofdgeheugen is ook hier zes of acht gigabyte en het interne flash-geheugen kan 128 of 256 gigabyte bevatten.

De hoofdcamera maakt wederom gebruik van een 48 megapixelsensor met een diafragma van F / 1.79, terwijl de ultragroothoekcamera een resolutie van acht megapixels en een diafragma van F / 2.2 heeft. Daarnaast is er een 5 megapixel camera, die ook wel een “telemacro” wordt genoemd en bedoeld is om enerzijds zoom te bieden, maar ook macro opnames anderzijds. Ook hier zijn er stereoluidsprekers, een 4520 mAh iets kleinere batterij en dual SIM-ondersteuning. WiFi6, NFC en Bluetooth 5.1 zijn ook aan boord.

Met de Poco X3 pro of Poco F3 haal je een smartphone in huis met een lage prijs voor alles wat je ervoor krijgt. Het zijn beide zeer goede telefoons, net zoals de Poco F1 dat was.