Releasedatum van de Nokia 6.2

Releasedatum Nokia 6.2

Wat is de releasedatum van de Nokia 6.2? De originele Nokia 6 zag het levenslicht in januari 2017. Ruim een ​​jaar later werd die telefoon opgevolgd door de Nokia 6.1. En nu zou, volgens een tipgever, de opvolger op het punt staan te worden aangekondigd.

Naar verwachting lanceert Nokia dus binnenkort de Nokia 6.2. De externe kenmerken van de aanstaande smartphone zouden een groot 6,2-inch display bevatten, een zgn hole-in-display. Vermoedelijk zal dit paneel vergelijkbaar zijn met dat op de aanstaande Nokia 8.1 Plus, zij het met iets dikkere randen.

Naast het display heeft de smartphone naar verluidt een dubbele 16-megapixel camera-instelling aan de achterzijde, die wordt gecombineerd met OZO Audio-ondersteuning. Dit betekent in feite dat meerdere microfoons worden gecombineerd met akoestische algoritmen. Dit alles om audio-opname mogelijk te maken met meeslepend 360º ruimtelijk surround-geluid. Voor wat betreft de camera’s is er weer samengewerkt met de het beroemde bedrijf Carl Zeiss.

Naast de Qualcomm Snapdragon 632 processor kunne we 4 GB of 6 GB RAM aan intern geheugen verwachten. Waarschijnlijk combineert Nokia dit met 64-GB interne opslag. De telefoons bevatten Android 9 Pie.

Volgens de bron zal de releasedatum van de Nokia 6.2 eind januari of begin februari zijn debuut maken. In eerste instantie zal de verkoop beperkt blijven tot China, maar de beschikbaarheid zou snel moeten uitbreiden naar Europa en de VS.

Zoals gewoonlijk in de smartphone wereld, het blijft een gerucht. Het is dus niet zeker of het gerucht over de releasedatum van de Nokia 6.2 klopt. Maar prijsdalingen van de Nokia 6.1 in diverse landen kunnen hier zeker wel een indicatie van zijn.

Beschikbaarheid Nokia 6.2

De adviesprijs van het nieuwe toestel is nog niet bekend. Het zal zo rond de 250 Euro liggen. Dit was ook zo bij de 2 vorige Nokia 6 toestellen. Een ware budget topper dus.