Galaxy F41 geintroduceerd door Samsung | Galaxy F Serie

samsung-galaxy-f41

Samsung heeft de Galaxy F41 en daarmee een nieuwe smartphoneserie Galaxy F geïntroduceerd. Het bedrijf richt zich op millennials met zijn nieuwste smartphone. De F41 combineert krachtige camera’s met een hele een grote batterij zonder er een exorbitante prijs voor te vragen. De Samsung Galaxy F41 begint bij rond de 230 Dollar. Hiermee valt deze telefoon in een van de meest populaire prijsklasses. Het is een directe concurrent voor smartphones van belangrijke merken zoals Xiaomi en Realme.

Wat betreft zijn interne hardware, biedt de Galaxy F41 een 6,4-inch Full HD + Super AMOLED-scherm met een U-vormige inkeping aan de bovenkant. Dit is in overeenstemming met de Infinity-U-ontwerpen van het bedrijf. De smarpthone wordt van stroom voorzien door een vrij grote 6000 mAh batterij. Deze batterij ondersteunt snelladen van 15 W en naar verluidt in iets meer dan twee en een half uur van nul naar 100% gaat.

De elektronicagigant heeft de F41 uitgerust met de interne Exynos 9611 SoC. Daarnaast biedt de F41 een mooie 6 GB RAM aan intern geheugen en tot 128 GB aan opslag. Je kunt echter meer opslagruimte toevoegen door een microSD-kaart met een capaciteit van maximaal 512 GB in de daarvoor bestemde sleuf te plaatsen.

Over de opstelling van de drievoudige camera aan de achterkant gesproken. Je krijgt een 64 MP primaire camera die wordt bijgestaan ​​door een 8 MP ultragroothoekcamera met een gezichtsveld van 123 graden. Er is een 5 MP dieptesensor om portretfoto’s te maken. Aan de voorkant biedt de Samsung Galaxy F41 een 32-megapixelcamera voor selfies en videogesprekken. De telefoon wordt geleverd met de single-take-tool, naast smart crop, hyper-lapse, Live Focus en een speciale Boomerang-modus. Een UI Core op basis van Android 10 regelt dingen met de software. Het zou echter leuk geweest zijn als het apparaat Android 11 out-of-the-box zou draaien.

Wat gaat de Galaxy F41 kosten?

De Samsung Galaxy F41, in de 6GB + 64GB-variant kost omgerekend ongeveer 230 Dollar, terwijl voor het model van 6 GB + 128 GB ongeveer omgerekend 245 Dollar betaald moet gaan worden. De telefoon is vooralsnog alleen nog in India verkrijgbaar. Of de Samsung Galaxy F41 ook naar Nederland is nog de vraag.

Overigens lijkt de F41 qua specificaties heel erg op de al eerder dit jaar uitgebrachte Samsung Galaxy M31, die ook een 6000 mAh batterij heeft.