Wat is een Micro SD kaart?

Micro-SD-kaart

Een Micro SD kaart is ontworpen om informatie op te slaan die je niet op je telefoon wil opslaan. Deze geheugenkaarten kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om gedownloade muziek, apps of afbeeldingen op te slaan.

Hoe werkt de Micro SD kaart?

Zodra de Micro SD kaart in je telefoon is geplaatst, begint je telefoon automatisch met het scannen van de kaart. Daarna zal de Micro SD kaart direct gaat werken en zie je een mapje onder bestandsbeheer.

Dus, als je het geheugen van je telefoon wilt vergroten en veilig een back-up van gegevens of afbeeldingen wilt maken, is de Micro SD kaart een ideale keuze.

Naarmate de tijd verstrijkt, komen er steeds meer Micro SD kaarten met een grotere capaciteit. Mobiele camera’s vergroten de megapixelgrootte en apps en games worden groter en groter. Dus je hebt in sommige gevallen ook echt een grote Micro SD kaart nodig.

Onderzoek of de kaart wordt ondersteund door je telefoon

Voordat je een SD kaart koopt, moet je weten welke capaciteit Micro SD kaarten door je smartphone worden ondersteund.

Je weet het misschien niet, maar niet alle telefoons zijn compatibel met Micro SD kaarten van 128 GB. Ook zullen niet alle smartphones de verschillende klassen en versies van de Micro SD kaarten ondersteunen die op de markt te krijgen zijn. Dus, het bekijken van de capaciteit van je telefoon is erg belangrijk, omdat je niet wilt eindigen met een kaart die je apparaat niet ondersteunt.

Koop een Micro SD kaart van een goed merk

Hoe dan ook, bekende merken staan voor goede kwaliteit en redelijke prijs. Denk hierbij aan bijvoorbeeld SanDisk, Samsung, Toshiba, Kingston en Toshiba en andere bekende merken. Klik hier voor een selectie van goede Micro SD kaarten.

Sommigen van deze merken, zoals SanDisk, bieden levenslange garantie en waterdichte en schokbestendige functies. Dit is erg handig als je van plan bent je geheugenkaart langer te gebruiken en niet wilt dat je gegevens beschadigd raken.

Verschil met kleine simkaarten

Overigens verwarren veel mensen de Micro SD Card met een Micro Simkaart of Nano simkaarten, die qua grootte veel op de Micro SD kaarten lijken. Een Micro Simkaarten Nano simkaarten zijn een miniversie van een Simkaart en wordt vaak gebruikt in de nieuwste smartphones. Doordat Simkaarten tegenwoordig zo klein zijn is er ook dual sim mogelijk in telefoons. Simkaarten zijn er om je te verbinden met een mobiel netwerk, waardoor een gebruiker de communicatieve functies van een mobiel kan gebruiken. De Micro SD kaart is er dus voor extra opslag.