Samsung Galaxy F62 | Hele grote batterij en vriendelijke prijs

Samsung Galaxy F62

Naast de nieuwe A-serie heeft Samsung ook andere ijzers in het vuur om het leven van nieuwere fabrikanten in de markt moeilijk te maken. Met de Samsung Galaxy F62 is er nu een smartphone die nog steeds prijsbewuste klanten trekt met een gigantische accu en een krachtige CPU. De Samsung Galaxy F62 is in feite het antwoord van Samsung op de goedkope maar goed uitgeruste toestellen van Xiaomi, Oppo, Huawei & OnePlus. Deze merken zijn allemaal in opkomst. Bovenal moet de Galaxy F62 klanten aantrekken met een goed beeldscherm, een enorme batterij en het gebruik van een bekende vlaggenschip processor. Dit allemaal in combinatie met een weelderige camera-uitrusting.

De Galaxy F62 heeft een 6,7-inch SuperAMOLED Plus-scherm, dat een voldoende hoge resolutie heeft van 2400×1080 pixels en een gat voor de frontcamera in het midden van de bovenrand van het scherm. Het paneel beslaat vermoedelijk 110 procent van de NTSC-kleurruimte en behaalt een gemiddelde maximale helderheid van maximaal 420 candela.

Top processor van de Galaxy Note 10 viert een comeback

Onder de motorkap zit de Samsung Exynos 9825 processor, die vanaf 2019 als high-end processor werd gebruikt in de Samsung Galaxy Note 10. Vanuit het perspectief van vandaag biedt de chip meer dan voldoende prestaties. Het is ongeveer gelijk aan de Snapdragon 855 processor, die ook werd gebruikt in de vlaggenschip smartphones van 2019.

Er is keuze tussen een model met 6GB RAM en 128GB intern flash-geheugen en een variant met 8GB RAM en 128GB intern flash-geheugen.  Het toestel kan eenvoudig worden uitgebreid met een microSD-kaartsleuf. Ook de camera’s van de Galaxy F62 moeten overtuigen: het toestel biedt een hoofdcamera met 64 megapixels, waarvan Samsung een ultragroothoekcamera met 12 megapixels levert en twee 5 megapixelcamera’s voor macro-opnames en diepte-effecten. Een 32 megapixel camera doet zijn werk aan de voorkant.

Om de kosten laag te houden heeft Samsung de vingerafdruklezer hier opzij geschoven. Als het op de batterij aankomt, wordt er echter helemaal niet bespaard. De energieopslag van de Galaxy F62 is 7000 mAh. Deze batterij is daarmee groter dan in elke andere huidige Samsung smartphone en zou daarom records mogelijk moeten maken. De batterij is ook snel op te laden met de meegeleverde 25 watt voedingsadapter.

Andere kenmerken zijn de gebruikelijke elementen. Neem bijvoorbeeld dual SIM, GPS, 4G-LTE, ac-WLAN, Bluetooth 5.0, NFC, een USB Type-C-poort en een 3,5mm koptelefoonaansluiting. Alles zit bij elkaar in een kunststof behuizing, die in deze prijsklasse natuurlijk niet waterdicht is. De klant kan kiezen tussen de kleuren zwart, blauw en groen. Het besturingssysteem is Android 11 in combinatie met de Samsung One UI.

Releasedatum Galaxy F62

De verkoop van de Galaxy F62 is gestart in India, met prijzen vanaf slechts ongeveer 272 euro. Het valt nog te bezien of en wanneer het nieuwe model uit de F62-serie ook in Europa wordt gelanceerd. Wat echter wel zeker is, is dat Samsung met deze Galaxy F62 een topper in huis heeft. Vooral mensen met een lager budget krijgen hiermee toch een zeer krachtige smartphone in handen. Goed nieuws dus voor mensen die niet direct de hoge bedragen willen betalen voor een Samsung Galaxy S21.