Samsung Galaxy M22: middenklasse met 90Hz AMOLED-scherm

Samsung-Galaxy M22 releasedatum

Samsung blijft een spel van misleiding spelen met de soms verwisselbare M-series en A-series. Nu heeft het bedrijf de nieuwe Samsung Galaxy M22 officieel gemaakt, die praktisch een tweelingbroer is van de Samsung Galaxy A22 met 4G-connectiviteit. De Samsung Galaxy M22 is een middenklasse telefoon die is voorzien van een AMOLED-scherm met een verversingssnelheid van 90Hz, zij het met HD+ resolutie. Het heeft ook een grote 5.000 mAh batterij met ondersteuning voor 25W snel laden.

Middenklasse met 90 Hz scherm

Als we ons beperken tot de specificaties van de Samsung Galaxy M22, dan is deze vrijwel identiek aan de Samsung Galaxy A22 4G. De M22 ziet er echter heel anders uit wat de afwerking betreft. Er zijn ook drie kleuren, maar met een afwerking met een structuur, in tegenstelling tot de gladde afwerking van de Galaxy A22 4G. De rest van de kenmerken blijft grotendeels ongewijzigd. Er is ook een 6,4-inch diagonaal AMOLED-scherm met een verversingssnelheid van 90 Hz, zij het met een HD+ resolutie. Op het scherm zit de frontcamera in een traanvormige inkeping.

Samsung heeft de processor in de M22 nog niet precies gespecificeerd, dus het is een onbepaalde processor met acht kernen op 2 GHz en 1,8 GHz. In principe zou het dezelfde Helio G80 kunnen zijn als de Samsung Galaxy A22. Het RAM-geheugen is 4 GB en er is 128 GB opslagruimte, uitbreidbaar via MicroSD-kaart.

Voor fotografie heeft de Samsung Galaxy M22 een 13-megapixel frontcamera, en een driedubbele combinatie voor de hoofdcamera. Dit is een 48-megapixel hoofdsensor, een 8-megapixel groothoeksensor, een 2-megapixel macrosensor en een 2-megapixel sensor voor portretmodus. De smartphone heeft vingerafdruklezer aan de zijkant, en bevat bovendien een grote 5.000 mAh batterij. Het grote verschil met de Samsung Galaxy A22 is dat de snelle lader deze keer 25W is, in plaats van 15W.

Samsung Galaxy M22 versies en prijzen

De Samsung Galaxy M22 staat in Duitsland op de website van Samsung, maar de prijs staat er op dit moment niet bij. Wat we wel weten is dat het in eerste instantie om één enkele versie van de M22 gaat en dat hij verkrijgbaar is in wit, blauw en zwart.