OPPO Reno6 en Reno6 Pro zijn aangekondigd

Oppo Reno6 Releasedatum

OPPO Reno6 – Iets meer dan een jaar na de OPPO Reno5, is het de beurt aan de OPPO Reno6 en Reno6 Pro. Twee mobiele telefoons die in vergelijkbare formaten worden gepresenteerd, maar een beter alternatief bieden op het gebied van de processor. De Reno6 is ook een betere kandidaat dan de Reno5 voor degenen die een veelzijdigere set camera’s willen.

Hoewel de toestellen op het eerste gezicht dezelfde vorm hebben, is het gemakkelijk te zien dat de Pro een curved beeldscherm heeft. Terwijl de Reno6 een gladde achterkant heeft die schuin afloopt naar de rand, in de stijl van de iPhone 12, trekt de Reno 6 Pro de kromming door op de achterkant.

De cameramodule bevindt zich in de linkerbovenhoek en is vrij gelijkwaardig bij de twee, hoewel opgemerkt moet worden dat de Reno6 Pro een extra camera heeft, waardoor de flitser naar beneden verschoven is. De Reno6, daarentegen, heeft een glanzender en schijnbaar ruwer oppervlak. Aan de voorkant is bij beide smarpthones de camera geplaatst met een gaatje in het scherm, dat bij beide Reno6’s een FullHD+ AMOLED is met 90 Hz verversingssnelheid. Beide toestellen hebben een Gorilla Glass 5 bescherming en hebben de vingerafdruklezer onder het scherm.

Wat camera’s betreft, heeft de Reno 6 de gebruikelijke hoofd- + groothoek- + macroconfiguratie. De telelens van de Reno6 Pro heeft een 5x hybride en 20x digitale zoom. Over de optische zoom heeft het merk nog geen duidelijkheid verschaft. De resolutie van de frontcamera sensor is voor allebei de telefoons gelijk: 32 megapixel.

OPPO Reno6 5G en OPPO Reno6 Pro 5G versies en prijzen

De nieuwe toestellen van OPPO zijn vanaf september 2021 verkrijgbaar in de volgende versies en prijzen:

Reno6 (8 GB + 128 GB): 499 euro in de gebruikelijke kleuren Stellar Black en Artic Blue.
Reno6 Pro (12 GB + 256 GB): 799 euro in Lunar Grey en Artic Blue.