Xperia XZ4 Compact van Sony | Foto’s uitgelekt

Sony-Xperia-XZ4-Compact-render2

De Xperia XZ4 Compact. Sony heeft een uitgebreide serie smartphones in de planning voor begin 2019. Sony wil allereerst graag concurrerend zijn in het low-end en mid-range segment. Met dit doel zal Sony de Xperia L3, XA3 en XA3 Ultra in het vroege voorjaar gaan uitbrengen.

Deze worden dan iets later gevolgd door de Xperia XZ4, het nieuwste vlaggenschip en de iets kleinere Xperia XZ4 Compact. Er is informatie over de XZ4 Compact gelekt door nieuwe digitale foto’s (renders).

Ondanks het gebruik van een meer ronder ontwerp op een aantal van de laatste modellen, lijkt Sony bij de XZ4 Compact weer terug te keren naar een veel hoekiger uiterlijk. Hierdoor zou je verwachten dat de XZ4 Compact groter en dikker gaat zijn dan zijn voorganger. Echter, de geruchten zijn dat de XZ4 Compact zelfs 3mm dunner gaat zijn.

Sony heeft bij het beeldscherm van de XZ4 Compact opnieuw gekozen om het apparaat een 18 bij 9 scherm te geven dat tussen de 5 en 5,2 inch groot is. Ondanks het al hoge beeldscherm bevinden zich boven en onder dit scherm ook nog een paar behoorlijk grote randen. Zeker als je het afzet tegen de meeste nieuwe modellen van andere grote merken. Hier wordt juist meer en meer getracht het beeldscherm zo dicht mogelijk naar de rand van de telefoon te brengen.

 

Aan de voorzijde van de Xperia XZ4 Compact bevinden zich stereoluidsprekers. Wat de achterkant betreft, lijkt de Xperia XZ4 Compact op een aantal van de meer recente middenklasse-modellen van Sony door de camera en de LED-flitser in de linkerbovenhoek te plaatsen. Er is nog geen informatie prijsgegeven over de sensor van de camera. Hetzelfde geldt voor de selfie-camera. Verder is opmerkelijk dat de telefoon is uitgerust met een vingerafdrukscanner die zich aan de zijkant bevindt. Ook heeft de telefoon gewoon nog een 3,5 mm koptelefoonaansluiting.

Dit zijn eigenlijk alle details die bekend zijn geworden. Verwachting is wel dat de Xperia XZ4 Compact zal worden aangedreven door de pas aangekondigde Snapdragon 855 processor van Qualcomm. De telefoon zal naar verwachting minimaal 4 GB RAM geheugen hebben en een interne opslag van 64 GB.  De nieuwste versie van Android, Android 9 pie zal hoogstwaarschijnlijk zijn geinstalleerd.