Sony stopt met de Playstation 4? | Opmars van de PS5

Oplettende consumenten met scherpe ogen zagen bij een Japanse winkel een bord dat er mogelijk op duidt dat Sony stopt met de Playstation 4 en de PS4 Pro.

Sony is naar verluidt van plan om de productie van bepaalde modellen van de PlayStation 4 stop te zetten. Hoewel er geen datum bekend is wanneer dit zou kunnen gebeuren, werd dit bord gespot bij een Japanse winkel. Dit alles werd gemeld door VideoGamesChronicle, een bekende Twitter-gebruiker en gamer die in Japan woont.

Er werd een foto geplaatst van een PS4-display met een vertaling van de borden. Het bericht begon met: “Beste klanten: omdat de fabrikant de productie stopzet, worden de volgende producten niet bijgevuld.” Vervolgens werden de PS4 500GB Glacier White, de PS4 1TB Jet Black, de PS4 1TB Glacier White, de PS4 2TB Jet Black en de PS4 Pro 1TB Glacier White genoemd.

Sony stopt met de Playstation 4 maar blijft vooralsnog stil

Er is geen enkele bevestiging vanuit Sony over de vraag of deze kennisgeving al dan niet correct is. Ondanks dat Sony geen commentaar geeft, is dit niet de eerste aanwijzing dat Sony misschien van plan is om de productie van zijn laatste generatie console stop te zetten. In december verklaarde de officiële PlayStation Direct-winkel kort dat het geen PlayStation 4 Pro-consoles meer te koop zou aanbieden. Het bericht werd gevolgd door enige speculatie in de gaming gemeenschap dat het bedrijf het model helemaal zou stopzetten.

Kort nadat de media begonnen te rapporteren over dit bericht, verwijderde Sony het snel. Het gaf echter geen officiële verklaring waarom het bericht er was. De PlayStation 5 heeft een solide lancering gehad, alle verkooprecords gebroken en is de bestverkochte gameconsole geworden. Volgens VideoGamesChronicle is het stopzetten van de de PS4 logisch. Sony wil natuurlijk zo snel mogelijk de gamers over laten stappen naar de Playstation 5.

Ondanks alles blijft Sony echter nog steeds PlayStation 4-gebruikers dienen. Het bedrijf heeft stappen ondernomen om ervoor te zorgen dat gebruikers met een PS5, nog steeds PS4 games kunnen spelen. Op dit moment worden al veel game titels uitgebracht voor zowel de Playstation 4 als de PlayStation 5. Op dit moment is de prijs van een nieuwe Playstation 4 Pro al dichtbij de prijs van de digitale versie van de Playstation 5.

GamesGames