Hacken van je iPhone

Hoe kun je het hacken van je iPhone voorkomen? Apple heeft onlangs een nieuwe beveiligings update uitgebracht voor de iPhone. Zonder deze update zou je apparaat kunnen worden bedreigd door hackers. Deze hackers zouden de controle over kunnen nemen via kwaadaardige apps, via Bluetooth of zelfs via FaceTime.

Apple wordt van tijd tot tijd gewaarschuwd voor beveiligingskwesties en kwetsbaarheden via verschillende onderzoekers. Apple reageert meestal snel en geeft een software-update uit voor Macs, iPad en iPhones (afhankelijk van de getroffen apparaten). Het is dus verstandig om je Apple-apparaten up-to-date te houden als je het risico op “hacken” wil beperken.

Installeer update 12.1.3 van iOs en voorkom hacken van je iPhone

Op 22 januari 2019 heeft Apple een update uitgebracht voor iOS 12 voor iPhones en iPads, die dezelfde kwetsbaarheden aanpakt. Hiermee voorkom je het eventuele hacken van je iPhone.

Als je iPhone nog niet is voorzien van deze update kunnen de telefoons het risico lopen dat hackers de controle overnemen via kwaadaardige apps, via bluetooth of zelfs via FaceTime.

Dit zijn de apps of mogelijkheden waarmee je iPhone kan worden gehacked als je telefoon nog niet is voorzien van de iOs 12.1.3 update:

►Een hacker kan via je bluetooth verbinding je telefoon overnemen

►De app “Core Media” is een app die hackers gebruiken om je iPhone over te nemen

►De app “Core Animation” kan er ook voor zorgen dat anderen jouw data kunnen inzien

►Hackers kunnen inbreken via een “FaceTime” gesprek

Eerder bespraken we al dat de iOs update versie 12.1.3 ook nog andere zaken oplost, behalve het voorkomen van het hacken van je iPhone.

Hoe kan ik mijn iPhone updaten?

-Klik op Instellingen
-Klik vervolgens op Algemeen
-Daarna op Software-update

Je iPhone zal vervolgens controleren of er updates zijn en aangeven dat iOS 12.1.3 beschikbaar is als het nog niet is geïnstalleerd.
Klik vervolgens op “Downloaden en installeren”