Betere batterij op de LG G8 ThinQ

Verbeterde batterij op de LG G8

De batterij op de LG G8 ThinQ zal waarschijnlijk groter worden dan bij zijn voorgangers. LG zal later deze maand niet één maar twee vlaggenschepen introduceren bij de MWC. Samen met de LG V50 ThinQ met 5G-mogelijkheden zal het ook de LG G8 ThinQ voor het eerst tonen. Uit de laatste berichten uit Brazilië blijkt dat het nieuwe vlaggenschip uit de G-serie een 3.500 mAh batterij zal hebben.

Dit betekent dus een veel betere batterij op de LG G8 ThinQ want dit is ongeveer 16% meer dan bij de G7 ThinQ batterij en de LG G6 ThinQ batterij. Deze hadden beiden slechts een batterij van 3000 mAh.

De LG G8 ThinQ heeft een 6.1 “scherm met een inkeping. Het toestel heeft een hoge verhouding van 19,5: 9 en een dubbele selfie camera verscholen in een uitsparing in het beeldscherm. En de LG G8 ThinQ zal de audio-aansluiting van 3,5 mm behouden, die tegenwoordig zeldzaam wordt. Gelukkig maar want de LG telefoons behoren standaard bij de beste audio telefoons in de markt. De telefoons hebben dan meestal ook een goede DAC ingebouwd.

LG blijft behoudend op het gebied van de vingerafdrukscanner en houdt hem net als bij de LG G6 en de LG G7 op de achterkant. De vingerafdrukscanner is net onder de dubbele camera geplaatst. Geruchten uit Korea suggereerden overigens dat LG geen smartphones meer zal lanceren in de G-serie na de G8 ThinQ.

Wij schreven al eerder over de lage accuduur bij LG in 2018 op hun vlaggenschiptelefoons. Hierbij werd toen geconcludeerd dat de 3000 mAh batterij van de LG G7 wel wat weinig capaciteit had voor het superheldere beeldscherm met een piekhelderheid van 1000 Nits en de LG V40 ook wel wat weinig batterij capaciteit had met zijn 3400 mAh. Dus de betere batterij op de LG G8 ThinQ is een welkome aanvulling op het nieuwe model uit de G-serie.