Xiaomi Mi 9, foto uitgelekt

Xiaomi Mi 9

UPDATE van onderstaande bericht: Xiaomi heeft onverwachts de datum van de aankondiging van de Xiaomi Mi 9 bekendgemaakt. De telefoonfabrikant zal dit op 20 februari al doen. Dit is zeer opvallend aangezien Samsung op die dag de Galaxy S10 serie zal onthullen. Hieronder een mooie render foto van de nieuwe Xiaomi Mi 9, die Xiaomi zelf heeft prijsgegeven.

Xiaomi-Mi-9-Render-Releasedatum-20-februari

De Xiaomi Mi 8 werd eind mei vorig jaar aangekondigd. Het is dus zeer aannemelijk dat in mei 2019 de Xiaomi Mi 9 zal worden onthuld.

Hoewel er nog weinig bekend is over de nieuwe smartphone, hebben we toch informatie die we met je kunnen delen.

Ten eerste gaan er geruchten over de specificaties. De Xiaomi Mi 9 zal 5G-mogelijkheden hebben, een 6,4-inch AMOLED-scherm met inkeping en vingerafdrukscanner in het beeldscherm verwerkt. Verder heeft de telefoon een Snapdragon 855 processor met 6 GB RAM, 8 GB RAM of 10 GB RAM. De smartphone zal ook een driedubbele camera hebben en een 3.700 mAh batterij. Deze specificaties doen al sinds november vorig jaar de ronde op internet.

Verder geeft de onderstaande afbeelding wat meer recentere informatie over de Xiaomi Mi 9. Een werknemer van Xiaomi was in het openbaar met een testmodel van de Xiaomi Mi 9.

Op basis van de geruchten over de specificaties en de foto van de werknemer van Xiaomi heeft “Ben Geskin” erover getwitterd. De foto die Ben Geskin twittert lijkt te voorspellen hoe de telefoon eruit zal zien.

Je kunt zien dat de inkeping kleiner is dan bij het vorige model. De inkeping lijkt op de inkepingen van de Huawei P20 en P20 Pro van vorig jaar. Deze inkepingen van Huawei waren bijvoorbeeld veel kleiner dan die Apple op zijn iPhones gebruikt.

We houden je op de hoogte van de Xiaomi Mi 9 zodra we meer informatie hebben.

Opmars Chinese telefoons

Het feit dat er geruchten opduiken over Chinese telefoons en dat daar veel belangstelling voor is, is tekenend voor de opmars waaraan Chinese telefoon fabrikanten bezig zijn. We schreven onlangs al over de opening van de Xiaomi winkel in Parijs en de enorme belangstelling voor deze winkel. Xiaomi maakt telefoons van hoge kwaliteit voor een klein deel van de prijs van smartphones van topmerken zoals Apple en Samsung.