Wat is iOs?

Wat is iOs?

Wat is iOs eigenlijk? Dit is het mobiele besturingssysteem van Apple en bestuurt de iPhone-, iPad- en iPod Touch-apparaten. Oorspronkelijk werd dit besturingssysteem iPhone OS genoemd. Met de introductie van de iPad veranderde de naam naar iOs.

iOs maakt gebruik van een multi-touch-interface waarbij eenvoudige bewegingen het apparaat bedienen. Bijvoorbeeld door met je vinger over het scherm bewegen om naar de volgende pagina te gaan of je vingers knijpen om uit te zoomen. Er zijn meer dan 2 miljoen apps beschikbaar om te downloaden in de Apple App Store, de populairste app store in de mobiele markt.

Hoeveel kost iOS? Hoe vaak wordt het bijgewerkt?

Apple brengt geen kosten in rekening voor updates van het besturingssysteem. Apple geeft ook twee pakketten met softwareproducten weg bij de aanschaf van iOS-apparaten: het iWork-pakket met kantoor-apps – waaronder een tekstverwerker, spreadsheet en presentatiesoftware. Verder krijg je ook het iLife-pakket met software voor videobewerking, muziekbewerking en creatie-software en fotobewerkingssoftware. Apple-apps zoals Safari, Mail en Notes worden standaard geleverd met het besturingssysteem.

Apple publiceert één keer per jaar een belangrijke update van iOS in de vroege zomer. Het wordt gevolgd door een release van een nieuwe versie van iOs in het begin van de herfst die getimed wordt om samen te vallen met de aankondiging van de meest recente iPhone- en iPad-modellen. Deze gratis releases voegen belangrijke functies toe aan het besturingssysteem. Apple geeft ook het hele jaar bugfix releases en veiligheidspatches uit.

Hoe kun je je smartphone kunt updaten naar de nieuwste versie van iOS

De eenvoudigste manier om je iPad, iPhone of iPod Touch bij te werken, is om de planningsfunctie te gebruiken. Wanneer een nieuwe update wordt uitgebracht, vraagt ​​het apparaat of je het ’s nachts wilt bijwerken. Tik eenvoudig op “Later installeren” in het dialoogvenster en vergeet niet om je apparaat aan te sluiten aan een oplader voordat je naar bed gaat.

Je kunt de update ook handmatig installeren door naar de instellingen van het apparaat te gaan, “Algemeen” te selecteren in het menu aan de linkerkant en vervolgens “Software-update” te selecteren. Dit menu brengt je naar een scherm waar je de update kunt downloaden en installeren op je telefoon. De enige vereiste is dat jouw apparaat voldoende opslagruimte moet hebben om het proces te voltooien.

De tegenhanger van iOs is Android, wat op alle andere merken smartphones wordt gebruikt als besturingssysteem.