Eerste smartphone met een opvouwbaar scherm. Wie wint?

Eerste opvouwbare smartphone

Wie maakt de  eerste smartphone met een opvouwbaar scherm? Het is dé trend onder de fabrikanten van smartphones. Wie gaat de race winnen door de eerste smartphone met een opvouwbaar scherm op de markt te brengen. Motorola, Huawei en Samsung hebben al eerder aangegeven dat ze met de ontwikkeling van een dergelijke telefoon bezig zijn.

LG is nu ook toegetreden tot dit selecte groepje van smartphones. Een paar dagen geleden heeft LG een aantal handelsnamen vastgelegd die daar op duiden. LG heeft de namen, Flex, Foldi en Duplex vastgelegd. Het is uiteraard niet zeker of LG deze namen uiteindelijk zal gebruiken. LG had in het verleden bijvoorbeeld ook de naam G-Flex vastgelegd om eventueel te gebruiken voor smartphones die een klein beetje buigbaar waren. Vooral de naam Flex is pikant want we weten inmiddels al dat Samsung de naam Galaxy Flex heeft vastgelegd.

Het wordt dus heel spannend welk bedrijf met de eerste echt helemaal opvouwbare telefoon gaat komen. Verwachting is dat het in ieder geval een prijzige smartphone gaat worden. Verwachting is dat het de 2000 Euro gaat overschrijden.

Huawei heeft inmiddels ook de eventuele namen voor haar opvouwbare telefoon bekendgemaakt. De namen lijken heel erg op elkaar. Huawei Mate Flex, Mate Flexi, Mate Fold en Mate F. Huawei is dus ook duidelijk in de race voor de eerste opvouwbare smartphone. Dus wie wordt de winnaar? Een opvouwbare telefoon van Samsung, een Flexibele telefoon van Huawei, een buigbare telefoon van Motorola of de Foldi van LG?

Een opvouwbare smartphone heeft naar verwachting telefoon en tablet functionaliteit in één apparaat. Hierdoor wordt het gebruiksgemak van een smartphone nog groter. Of deze functionaliteiten gaan bijdragen aan een mooi uiterlijk van een smartphone is nog maar de vraag. Ergens moet toch een soort scharnier verwerkt zijn en hoe werk je zoiets mooi weg in het ontwerp van de telefoon?