Komt er een iPhone SE2?

Komt er een Iphone SE2 ?

Gaat er nu echt een iPhone SE2 komen? Hoewel alle aandacht bij Apple de laatste tijd was gericht op de teruglopende verkoop van de iPhone XR, XS en XS Max is Apple ook nog ergens anders mee bezig geweest. Ze hebben namelijk getest wat de impact van een goedkopere iPhone op de verkoop zou zijn.

De iPhone SE is een paar dagen geleden voor heel even teruggekeerd op de markt om dit te testen. Kort na de herintroductie in de Apple webshop was de Iphone SE alweer uitverkocht. Er is geen informatie bekend over welke aantallen er beschikbaar waren, maar Apple heeft iets veel waardevollers verdiend dan alleen de omzet uit deze verkopen. Het merk heeft op deze manier gegevens over de populariteit en vraag naar de iPhone SE verkregen. Het gedrag van klanten die de Apple website bezochten, de aanbieding ontdekten en een verkoop afsloten, werd zorgvuldig geanalyseerd.

Het uitbrengen van goedkopere modellen iPhone is een delicate zaak voor Apple. De laatste verkoopgegevens van de iPhone SE zouden inzicht moeten geven hoe een budget iPhone kan worden geïntroduceerd zonder de verkoop van high-end smartphones te schaden. Tevens moeten de gegevens meer duidelijkheid geven over de eventuele schade aan het imago van het Apple-merk veroorzaakt door een budget iPhone.

De grote vraag is dus eigenlijk. Gaat Apple een iPhone SE2 op de markt brengen? De iPhone SE, was in ieder geval een daverend succes. Je kan echter ook ten onder gaan aan je eigen succes. En dat is nou precies de reden waarom Apple dit zo nauwgezet onderzoekt.

Zou een iPhone SE2 helpen om Apple’s verkopen te laten herleven? We houden je de komende tijd op de hoogte van de ontwikkelingen. Als er een releasedatum van de iPhone SE2 te melden is, hoor je dit uiteraard meteen.