Kan een iphone andere telefoons opladen?

iPhone 14 USB-C aansluiting

Kan een iPhone andere telefoons opladen? – Je hebt het vast wel eens meegemaakt. Misschien zit je in de bus of de trein en haal je je AirPods uit je tas om vervolgens te zien dat het rode lampje brandt dat aangeeft dat je batterij bijna leeg is. Hoe fijn zou het zijn om je AirPods-hoesje op de achterkant van je iPhone te kunnen laten rusten om hem op te laden.

Deze functie, in het algemeen bekend als omgekeerd draadloos opladen (reverse wireless charging), is beschikbaar op Android-telefoons zoals de Galaxy S21 ,Galaxy S22, Galaxy S23 en Galaxy S24 van Samsung en de Google Pixel 6, Google Pixel 7 en Google Pixel 8 maar helaas nog niet op de iPhone 13 en iPhone 14. Omgekeerd draadloos opladen stelt de achterkant van je telefoon in staat om te fungeren als een draadloos oplaadplatform. Je kunt hiermee accessoires voor smartphones opladen, zoals draadloze oordopjes. Maar ook heb je hiermee de mogelijkheid om een andere telefoon van extra stroom te voorzien.

Hoewel deze functie nu dus nog niet beschikbaar is, zijn er aanwijzingen dat Apple er mogelijk over nadenkt. Apple heeft bij de Federal Communications Commission een aantal zaken vastgelegd m.b.t. reverse wireless charging. Dit vermoedt dat Apple mogelijk de benodigde technologie in de iPhone 13 heeft ingebouwd. De techniek lijkt alleen nog niet ingeschakeld. Naast het toevoegen van nieuwe snufjes aan de iPhone 13 en iPhone 14, zoals de satelliet functie, lijkt Apple dus ook nog wat achter de hand te houden.

Voordat alle Apple fans heel enthousiast worden. Omgekeerd draadloos opladen gaat lang niet zo snel als met een snoer. Het betreft hier alleen een oplossing voor situaties waarbij een van je apparaten ineens leeg is. De gemiddelde snelheid van “reverse wireless charging” is op dit moment 10W op z’n hoogst.