Kun je Android games op je PC spelen?

Android games spelen op je PC

Android games op je PC spelen kan binnenkort –  Google heeft een bètaversie van Play Games gelanceerd . Het betreft hier een beperkte versie van de app Android Games die op een PC of laptop, onder Windows, kan worden gebruikt. Deze speciale versie van Google Play Games is in eerste instantie alleen nog beschikbaar in Hongkong, Zuid-Korea en Taiwan. Eigenaren van een Windows PC kunnen in die landen populaire Android games spelen zoals: Summoners War, Mobile Legends, State of Survival en Three Kingdoms Tactics.

Je kunt je in Hongkong, Zuid-Korea en Taiwan dus aanmelden voor de bètaversie van de app. Hiermee krijg je dan toegang tot de standalone app van Google op de PC. Google geeft aan dat er een naadloze overgang zou moeten zijn van een gamesessie tussen telefoons, tablets, Chromebooks, laptops en PC’s. Dit betekent dat je de games kunt hervatten als je van apparaat wisselt.

Hiermee profiteren Android gamers van grotere schermen met muis- en toetsenbordinvoer. Ook heb je geen verlies meer van je voortgang of prestaties bij het schakelen tussen apparaten. Alles verhuist mee met je Google Play Games-profiel.

In Google Play Games zal je ook Play Points kunnen verdienen tijdens het spelen van Android games op pc’s. Google kondigde zijn plannen om Android games naar PC’s te brengen in december 2021 aan. Het is echter nog niet geheel duidelijk welke technologie het bedrijf gebruikt om Android games op Windows PC’s te laten draaien. Naarmate de bètaversie verder wordt uitgerold, zullen er door Google, meer details gepubliceerd worden voor Android ontwikkelaars. Hiermee kunnen ze dan hun bestaande games optimaliseren. Op deze manier kunnen ze dan compatibel te zijn met Windows PC’s. Daarna kunnen ze profiteren van de uitgebreide toegang die Google Play Games zal gaan bieden.

Wanneer Android games op PC beschikbaar in Europa?

Wanneer in andere landen deze bètaversie van de app beschikbaar komt is nog niet geheel duidelijk. Het is dus nog even afwachten wanneer deze mogelijkheid naar Europa komt. Google zei vorige maand dat, met de lancering van deze Windows app, Google Play Games een bereik van 2,5 miljard maandelijks actieve gebruikers voor alle platforms zou kunnen gaan bereiken.