Nieuwe functies op de Pixel 6 versus voorganger

Welke nieuwe functies op de Pixel 6 kun je vinden ten opzichte van de Pixel 5? – De releasedatum van de Google Pixel 6 ligt eindelijk achter ons, dus we weten nu wat de Google Pixel 6 ons brengt. Met een sterk verbeterde camera en een geheel nieuwe processor is de Pixel 6 de beste telefoon van Google tot nu toe. Hier zijn een aantal interessante nieuwe functies in het apparaat. De Google Pixel 6-serie bestaat uit twee modellen, de standaard Pixel 6 en de Pixel 6 Pro.  De Pixel 6 serie is het debuut van Google’s eigen interne mobiele chips. Er is echter meer dingen nieuw aan de Google Pixel 6-serie dan alleen de mobiele chip. Hier zijn de beste nieuwe functies die te vinden zijn op de Pixel 6-serie.

Betere camera’s en grotere sensoren

De Pixel-camera krijgt, eindelijk, een enorme upgrade. Welk model van de twee je ook kiest, Google heeft de camera’s verbeterd. Volgens Google hebben beide een 1/1.3-inch sensor die 150 procent meer licht opvangt dan de Pixel 5. Dat alleen al zou de camera moeten helpen om meer details en kleuren nauwkeuriger vast te leggen. Er zit ook een nieuwe ultrabrede sensor op het duo aan de achterkant, en de selfiecamera bevat een ultrabrede lens. En dankzij de bekwaamheid van Google op het gebied van computationele fotografie zijn er nieuwe opwindende functies in de camera-app ingebouwd, waaronder Face Unblur, Magic Eraser en Motion Mode.

Met de eerste nieuwe functie, Magic Eraser, kun je met een paar tikjes ongewenste objecten en mensen uit je foto’s verwijderen. En als je moeite hebt met het maken van mooie foto’s met een lange belichting, kun je rekenen op de Bewegingsmodus. De Bewegingsmodus voegt snel beweging aan uw foto’s toe zonder dat u daar veel moeite voor hoeft te doen. En tot slot is er de functie Face Unblur, die precies dat doet. Bovendien zegt Google dat gezichtsdetectie nauwkeuriger en sneller is op de Pixel 6-serie. Alles bij elkaar bevatten de Pixel 6-telefoons de belangrijkste camera-upgrade van Google sinds de Pixel 3. Vanaf dat toestel vertrouwde Google op dezelfde 12,2-megapixel Sony IMX363-sensor. De radicale verandering is zeker een reuzensprong voorwaarts.

Google’s eigen interne chip

Een ding dat spannend is aan Google’s Pixel 6-serie is de nieuwe AI-aangedreven Tensor-chip. De aangepaste chip is de eerste eigen processor van Google en markeert het begin van een nieuw tijdperk. De Tensor-chip bevat een 8-core CPU met twee high-performance cores, twee medium performance cores en vier efficiency cores. De CPU werkt samen met een Mali-G78 GPU, die ook in een groot aantal andere Android smartphones te vinden is. En de nieuwe chip brengt enorme prestatieverbeteringen met zich mee, en Google zegt dat het bijna 80 procent sneller is dan de Pixel 5. Maar Tensor gaat niet alleen over de prestatiecijfers.

De Tensor-chip brengt ook nieuwe kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) mogelijkheden en een extra laag van beveiliging dankzij de ingebouwde Titan M2-chip. Tensor belooft een nauwkeurigere spraakherkenning en een lager stroomverbruik dan eerdere Pixel-apparaten.

Een fris en origineel ontwerp

De Pixel 6-serie heeft ook een geheel nieuw ontwerp. Er is een gecentreerde perforatie aan de voorkant die een selfie camera huisvest, en je vindt een camerabalk aan de achterkant. Dit zijn allemaal primeurs op Google’s Pixel-lijn van smartphones. De twee geven de nieuwe Pixels een nieuwe look ten opzichte van de Pixel 5. Afzonderlijk is de camerabalk een design statement dat het bedrijf maakt om zijn toestellen te onderscheiden van andere Android-smartphones. Google heeft de Pixel 6-toestellen ook uitgebracht in nieuwe interessante kleuren.

Langere software-ondersteuning

Google Pixel 6-serie zet ook een nieuwe standaard voor software-ondersteuning op Android. De Pixel 6 en Pixel 6 Pro krijgen minstens drie jaar lang grote platformupdates plus vijf jaar lang beveiligingsupdates. Dit betekent dat de Google Pixel 6-serie Android 15 zal ontvangen en tot 2026 beveiligingsupdates zou moeten blijven ontvangen.

Het updatebeleid van Google’s Pixel 6 is een enorme sprong en heeft het potentieel om de levenscycli van Android de komende jaren aanzienlijk te beïnvloeden. Op dit moment is het het beste dat je kunt vinden op een Android-smartphone. Het verslaat zelfs het software-updatebeleid van Samsung, dat drie OS-updates en vier jaar aan beveiligingsupdates belooft. Als je massaal de focus legt op langere software-ondersteuning en een schone Android-ervaring, is er op het moment van schrijven geen betere keuze dan de Pixel 6-serie.

Sneller opladen

Andere Android-smartphonemakers hebben altijd voorop gelopen met snellaadtechnologie, en Google liep altijd achter. Dat is veranderd op de Pixel 6-telefoons, met Google die de oplaadsnelheid omhoog stoot tot 30W, een stijging van 18W. Volgens Google kunnen deze snelheden het apparaat in ongeveer 30 minuten van 1% naar 50% brengen. Zeker, het is nog steeds niet de snelste oplaadsnelheid die er is, maar dat is een enorme verbetering voor Pixel-liefhebbers.

Een grotere batterij

Lage schermtijd is in het verleden vaak een deal-breaker geweest bij de Pixel-serie, maar beide Pixel 6-telefoons hebben grotere batterijen en beloven een langere batterijduur in combinatie met de nieuwe Tensor-chip. De grotere batterijcapaciteit zal zeker helpen de schermtijd te verlengen, en Google zegt dat de Pixel 6-serie de helft minder energie verbruikt bij het scherpstellen op objecten om te fotograferen ten opzichte van de Pixel 5.

Krasbestendig scherm

De Pixel 6 en Pixel 6 Pro bevatten een groter display dat je meer ruimte geeft om video’s te kijken en andere alledaagse dingen te doen. Bovenop het display zit Corning’s Gorilla Glass Victus dat twee keer zo krasbestendig is als vorige versies.

Nieuwe functies op de Pixel 6: een samenvatting

De Google Pixel 6-serie is dus indrukwekkend op alle gebieden door de nieuwe functies op de Pixel 6 . Google heeft de camera’s, batterij en display verbeterd en het hele pakket verpakt in een fris design. Plus, het duo draait op een geheel nieuwe chip die enorme prestatiesprongen met zich meebrengt en nieuwe mogelijkheden toevoegt aan de Pixel 6 serie.

De Google Pixel 6 en 6 Pro beginnen bij respectievelijk 649 Euro en 899 Euro. Als dat te veel is, heeft Google een nieuwe dienst, Pixel Pass, waarmee je de nieuwste apparaten plus een assortiment van Google-diensten voor één maandelijkse prijs kunt krijgen. Pixel Pass is op het moment van schrijven alleen nog beschikbaar in de Verenigde Staten.

MEER INFO GOOGLE PIXEL 6