Releasedatum van de Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro

Releasedatum van de Google Pixel 6

Releasedatum van de Google Pixel 6 – Google kondigde een tijd geleden de Google Pixel 6 en 6 Pro aan. Er werd toen gezegd dat de releasedatum van de Pixel 6 in de herfst zou plaatsvinden. Een vage term die volgens recente geruchten nader moet worden omschreven. De afgelopen dagen is gesuggereerd dat Google de lancering zou laten plaatsvinden op dinsdag de 19e. Dit betekent dat het 19 oktober wordt aangezien dit de eerstvolgende dinsdag de 19e is.

Volgens bronnen beginnen de pre-orders voor de nieuwe Pixel en zijn Pro-versie op dinsdag 19 oktober, terwijl de daadwerkelijke lancering – dat wil zeggen de datum van daadwerkelijke beschikbaarheid in de winkels – is vastgesteld op 28 oktober. Het is nog niet bepaald wanneer Google het persevenement houdt dat gewijd is aan de (volledige) presentatie van de nieuwe Pixel, er wordt gespeculeerd dat het op dezelfde dag zou kunnen plaatsvinden als de lancering van de pre-orders, maar zekerheid hierover ontbreekt.

Het debuut eind oktober is meer in lijn met de oorspronkelijke voorspellingen van Google, die het over de herfst hadden – formeel vanaf 22 september. In de tussentijd zullen we gewoon moeten afwachten wat de exacte datum zal zijn, rekening houdend met het feit dat Nederland niet een van de landen is waar het al eerste in de verkoop zal gaan, dus degenen die een nieuwe Pixel 6 willen, zullen bereid moeten zijn om het te kopen in een van de acht markten waar het aan het begin zal worden gedistribueerd (VS, Canada, Japan, Australi├ź, Taiwan, het VK, Frankrijk en Duitsland). Of wachten totdat de releasedatum van de Google Pixel 6 in Nederland bekend is.

Te verwachten specificaties Google Pixel 6

In de tussentijd is er niet veel veranderd aan de technische specificaties van de twee smartphones, behalve een detail met betrekking tot de oplaadstandaard. Een nieuwe Pixel Stand met ondersteuning voor 23 watt draadloos opladen is gespot op het web.

Het bestaan van het accessoire is momenteel gedocumenteerd met een afbeelding die kennelijk afkomstig is uit de database van producten in de catalogus van een niet nader genoemde Amerikaanse telefoonmaatschappij. Tenzij het een grove typefout is, suggereert de aanwijzing dat de Pixel 6 een 23-watt draadloze oplaadsnelheid zal ondersteunen. Bedenk bovendien dat de huidige Pixel Stand – die nog steeds op de markt is – draadloos opladen tot 10 watt ondersteunt.

Voor de rest blijft het specificatieblad zoals het in eerdere geruchten van de afgelopen weken is geschetst:

Pixel 6: OLED 6,4″ FHD+, 90 Hz
Pixel 6 Pro: OLED 6,7″ QHD+, 120 Hz

Processor: Google Tensor

Camera’s:
Pixel 6: 50 MP hoofd Samsung ISOCELL GN1, ultra-groothoek
Pixel 6 Pro: 50 MP hoofd Samsung ISOCELL GN1, ultra-groothoek, 4x telefoto

5G-modem: Exynos 5123 6G-variant met ondersteuning voor SA/NSA sub6- en mmWave 5G-netwerken
Vingerafdruksensor: Geïntegreerd onder het scherm
Batterij: 33W snelladen
OS: Android 12 met Material You

We gaan er van uit dat ook de Google Pixel 6 weer hartslag kan meten via de Google Fit App.