Nieuwe robuuste telefoon van Motorola, de Defy 2021

Nieuwe robuuste telefoon van Motorola Defy 2021

Een paar maanden geleden kondigde Motorola de nieuwe robuuste telefoon van Motorola aan: De Motorola Defy (2021). Het voorvoegsel “nieuw” is geen toeval, aangezien Motorola in 2010 de eerste Motorola Defy lanceerde die, een van de pioniers was op het gebied van IP67-bestendigheid. Nu heeft de smartphone een nieuw uiterlijk, maar met behoud van zijn essentie. De nieuwe Motorola Defy is een robuust toestel. Het is het resultaat van de samenwerking met Bullitt Group, het merk dat verantwoordelijk is voor CAT-mobielen.

De nieuwe Motorola Defy is een robuuste telefoon en ontworpen om bestand te zijn tegen de ongemakken van het dagelijks leven. Het toestel is IP68-gecertificeerd en kan volgens Motorola dankzij de dubbel afgedichte behuizing tot 35 minuten onder water worden gehouden (op een diepte van 1,5 meter). Anderzijds is het toestel bestand tegen vallen tot 1,8 meter en is het MIL-SPEC-810H gecertificeerd en wordt het display beschermd door Gorilla Glass Victus, de nieuwe coating van Gorilla Glass. In theorie zou het scherm ook krasbestendig moeten zijn.

Dit alles vertaalt zich natuurlijk in een wat zwaardere en dikkere telefoon. Hij is 10,9 millimeter dik en weegt 232 gram, dus hij is niet bepaald licht. Hoe dan ook, esthetiek is geen prioriteit bij dit type telefoon. Want in tegenstelling tot andere telefoons, zowel van het merk Motorola als van andere fabrikanten, heeft hij geen kleine bezels. Het 6,5-inch IPS/LCD-scherm heeft een druppelvormige inkeping en twee royale bezels aan de boven- en onderkant. De resolutie is HD+.

Specificaties van de nieuwe robuuste telefoon van Motorola

Wat de interne componenten betreft, is het een bescheiden toestel. Het heeft 4 GB RAM, 64 GB uitbreidbare interne opslag en een Snapdragon 662-processor. Het heeft een 5.000 mAh-batterij met 20 W snelladen en het besturingssysteem is Android 10 (dus niet Android 11).

Het fotografische gedeelte tenslotte bestaat uit een 48-megapixel hoofdsensor, een 2-megapixel macro- en een 2-megapixel dieptesensor. Er is geen groothoek aanwezig. De frontcamera heeft een resolutie van acht megapixel. De nieuwe Motorola Defy zal beschikbaar zijn in zwart en groen en in een enkele configuratie van 4/64 GB. Adviesprijs is 329 euro.

Deze robuuste telefoon is echt bedoeld voor diegenen met een actieve levensstijl (veel actieve buitensport) of voor diegenen die buiten werken in een wat ruigere omgeving (bouwvakkers).

MEER INFO OVER DE MOTOROLA DEFY 2021