De releasedatum van de Xiaomi Mi 11 is aanstaande

xiaomi-mi-11-releasedatum

Releasedatum van de Xiaomi Mi 11 – Xiaomi zal de Mi 11 presenteren tijdens een event op dinsdag 29 december 2020. Zoals uitgelekt, zal het de eerste smartphone zijn die wordt aangedreven door Qualcomm’s nieuwe Snapdragon 888 processor. Xiaomi loopt hiermee voor op Samsung, wiens Galaxy S21 binnenkort ook wordt gelanceerd. De Galaxy S21 zal ook een Snapdragon 888 processor hebben.

Volgens de betrouwbare bron Gizmochina zal Xiaomi de Mi 11 presenteren op dinsdag 29 december 2020. Onlangs onthulde dezelfde bron aan de media de lanceringsdatum van de Mi Watch Lite, een horloge verbonden met gps-tracking.

Helaas weet Gizmochina niet of het event op 29 december gaat over releasedatum van de Xiaomi Mi 11 in China of een internationale releasedatum. Het lijkt er op dat het om een lancering gaat voor de Chinese markt. We moeten dus nog even wachten om dit te kunnen bevestigen.

Xiaomi Mi 11, de eerste smartphone met Snapdragon 888

Zoals verwacht zal de Mi 11 zich profileren als de eerste smartphone die profiteert van Qualcomm’s Snapdragon 888 SoC. De chipset bevat acht Kryo 680-cores en een Adreno 660 GPU.

Oorspronkelijk gaven bronnen aan dat Xiaomi zou wachten tot januari 2021 om zijn nieuwe reeks smartphones te onthullen. We stellen ons voor dat het Chinese merk de lanceringsdatum waarschijnlijk wilde vervroegen om de concurrentie, inclusief Samsung, voor te blijven. De smartphoneleider Samsung presenteert binnenkort namelijk de Galaxy S21, S21 + en S21 Ultra. In de Verenigde Staten worden straks alle drie de smartphones van Samsung aangedreven door de Snapdragon 888 SoC. De presentatie van Samsung zou plaatsvinden op 14 januari 2021. Door de Mi 11 eind december aan te kondigen, stelt Xiaomi dus de titel van “de eerste smartphone met Snapdragon 888” veilig.

Xiaomi-oprichter Lei Jun zei dat de Snapdragon 888 tot nu toe het krachtigste mobiele platform van Qualcomm is. Naast toonaangevende 5G-connectiviteit heeft het ook doorbraken en innovaties gebracht op het gebied van AI, games en camera’s. ‘Ik ben erg blij dat onze nieuwe vlaggenschip-smartphone Mi 11 een van de eerste apparaten is die is uitgerust met de Snapdragon 888’, aldus Lei Jun.

Xiaomi zal waarschijnlijk twee verschillende varianten van zijn nieuwe vlaggenschip gaan presenteren: een duurdere Pro-editie en een meer betaalbare standaardversie. Eén van de onderscheidende kenmerken van de Xiaomi Mi 11 is een QHD + -scherm met een verversingssnelheid van 120 Hz. Tevens kan de telefoon supersnel opladen op 55 W.

Xiaomi is als smartphonemerk zeer in opkomst. Getuige hiervan is dat er op verschillende plekken in de wereld Xiaomi stores worden geopend