Opening van de Xiaomi store in Parijs

Opening van de Xiaomi store in Parijs

Opening van de Xiaomi store in Parijs vond plaats op vrijdag 18 januari. Vandaag zet Xiaomi een nieuwe stap in zijn uitbreiding in Europa. Het bedrijf opent de grootste Mi-winkel van Europa. De winkel is gevestigd in Frankrijk, in Parijs, aan de beroemde straat Champs-Elysees. Hoewel de lancering gepland was om 13.00 uur plaatselijke tijd, stonden veel mensen al in de rij bij zonsopgang. En dat met temperaturen rond de 0 graden Celsius.

De officiële foto’s op Twitter onthulden dat Xiaomi vrijwel alles van zijn productportfolio in deze winkel zal verkopen – van smartphones zoals de Redmi Note 6 Pro en Pocophone F1 tot koptelefoons, Yi-camera’s, luchtzuiveraars en tal van andere huishoudelijke apparaten. De nieuwe winkel is de grootste fysieke winkelplaats van Xiaomi in Europa, en is tegelijkertijd de tweede winkel in de Franse hoofdstad.

De Chinese gigant opende in 2017 zijn eerste winkel in India. De winkel bleek een succes, net zoals zijn komst naar het land drie jaar eerder. Het doel van het bedrijf is nu om dit jaar 5.000 winkels in het hele land te openen. Dit zou 15.000 mensen in heel India aanwerven.

Niet aanwezig bij de opening van de Xiaomi store in Parijs?

Als je de nieuwe opening wilde vieren, maar je kon fysiek niet in Parijs zijn, heeft het bedrijf een driedaags uitverkoopfeest dat vandaag eindigt in de Franse online store. Xiaomi geeft flinke korting op de Mi Max 3 van € 50 zodat de prijs € 220 wordt. De populaire Pocophone F1 kost slechts € 320 waar hij normaal € 360 kost. Er is ook een mooie Mi 8-deal. De telefoon kost € 430 net zoals normaal, maar je krijgt € 50 in Mi-vouchers, waardoor het vlaggenschip je netto slechts € 380 kost.

De rijen bij de nieuwste Xiaomi store in Parijs zijn een goede indicatie van de groei van Chinese smartphonemerken in andere afzetgebieden dan China zelf. Xiaomi opende in 2017 zijn eerste winkel in India. De winkel bleek een enorm succes. Het doel van het bedrijf is nu om dit jaar 5.000 winkels in India te openen. Er wordt verwacht dat het aantal Xiaomi stores in Europa ook snel zal gaan groeien. De opening van de Xiaomi store in Parijs is dus nog maar het begin. Wie weet hoe snel Amsterdam ook een winkel gaat krijgen en je in Nederland dus ook live de Xiaomi telefoons kan bewonderen.

Xiaomi staat bekend om het maken van smartphones met High End specificaties met een zeer lage prijs. Hiermee maken ze de Xiaomi telefoons voor mensen die niet de hoofdprijs willen betalen voor hun smartphone. Een iPhone X voor € 1200 of een Xiaomi / Redmi toestel voor 25% van de prijs van een Apple. De keuze is gauw gemaakt.