Oprolbare smartphone van LG in 2021 | Patent gevonden

lg-uittrekbare-smartphone-project-B

LG oprolbare smartphone – LG werkt er hard aan om de smartphonewereld een stukje spannender te maken. Vorige week ontvingen we geruchten dat het bedrijf naar verluidt werkt aan een nieuwe smartphone met oprolbaar scherm. Het project staat momenteel bekend als Project B. Het gerucht gaat dat dit apparaat ergens in maart verschijnt. De nieuwe telefoon is onderdeel van het verkenningsproject van LG, dat ook de LG WING bevat. Het lijkt er echter op dat we niet zo lang hoeven te wachten om het ontwerp van de telefoon te zien. Er zijn namelijk nieuwe lekken opgedoken en de telefoon ziet er goed uit.

Misschien was het hele concept van oprolbare (of uitschuifbare) telefoons niet erg duidelijk, omdat we niet precies wisten hoe de telefoon zou uitschuiven. De mensen van LetsGoDigital vonden echter een patent dat aan LG was verleend voor een smartphone met een oprolbaar (of uitschuifbaar) display. Het patent is in augustus 2019 ingediend. Het is een paar maanden geleden gepubliceerd en is nu te vinden in de database van het World Intellectual Property Office.

“Eenmaal volledig uitgetrokken, wordt het scherm met 100% vergroot. De gebruiker kan er ook voor kiezen om indien gewenst slechts in één richting uit te rollen. Bij het uittrekken bewegen de linker en rechter frameranden mee, zodat het oprolbare display goed beschermd blijft door de behuizing. De gebruiker kan hierdoor de frameranden als grip kan gebruiken. ”

De patentdocumentatie beschrijft een apparaat met een uitschuifbaar frame en een OLED-display dat aan beide kanten van de telefoon uitrolt. Zodra beide zijden van het scherm zijn uitgetrokken, verdubbelt het weergavegebied van de telefoon. LG wil echter dat gebruikers één kant van het toestel tegelijk uitrollen en niet elke keer beide kanten.

Ideale telefoon voor multitasking

Het grotere schermoppervlak zou LG’s Project B een geweldige telefoon maken voor multi-tasking, omdat het ook mogelijk zou zijn om meerdere apps naast elkaar weer te geven in de modus voor gesplitst scherm. De telefoon zou sterker zijn met een uitschuifbaar scherm, aangezien deze duurzamer zijn dan opvouwbare schermen. Opvouwbare schermen zijn kwetsbaarder bij de vouwlijn. We zullen uiteraard moeten afwachten of LG het echt voor elkaar gaat krijgen om een oprolbare smartphone te maken en uit te brengen, maar interessant is het zeker.