Problemen met de Xbox Series X gemeld

problemen met de xbox series x

Problemen met de Xbox Series X – De Xbox Series X is officieel een paar weken oud, en zoals bij alle videogameconsoles bij de lancering, betekent dit dat gebruikers al vroege problemen hebben gemeld. Hoewel sommige van deze problemen met de Xbox Series X vrij klein zijn, zoals app-problemen of een controller die niet aan de console is gekoppeld, zijn er enkele grotere problemen. Microsoft is over de meeste ervan redelijk stil gebleven, maar hopelijk worden ze binnenkort opgelost.

Hoewel vroege video’s die laten zien dat de Xbox Series X lijkt te roken, onjuist zijn gebleken, zijn andere problemen iets meer onderbouwd. Er zijn problemen te verwachten wanneer een console zo nieuw is, maar dat betekent niet dat ze minder frustrerend zijn als ze zich voordoen. Hoewel sommige van deze Xbox Series X-problemen enkele eenvoudige oplossingen hebben, blijven andere nog steeds een mysterie.

Xbox series X schakelt zich vanzelf uit

Een van de grootste problemen met de Xbox Series X is dat deze tijdens het spelen van een game willekeurig wordt uitgeschakeld. Dit is alom gerapporteerd en het lijkt van invloed te zijn op een breed scala aan games. Dit gebeurt meestal direct na het starten van een game, hoewel het op elk moment kan gebeuren. De Xbox Series X schakelt zichzelf eenvoudig uit en niemand heeft de reden kunnen achterhalen. Helaas lijkt er momenteel geen goede manier te zijn om dit probleem te vermijden, maar het is iets dat Microsoft hopelijk binnenkort met een patch zal oplossen.

Xbox series X maakt vreemde geluiden

Een andere reden tot bezorgdheid voor gebruikers van de Xbox Series X is dat de console naar verluidt vreemde klik- en zoemende geluiden maakt. Deze harde geluiden zijn door meerdere spelers genoemd waardoor sommige mensen zich afvragen of de Xbox Series X een defecte schijf heeft. Hoewel het geluid zorgwekkend is, en het is zeker luid, zijn er nog geen prestatieproblemen gemeld naast het geluid – maar het is nog steeds iets om in de gaten te houden.

Xbox series X zorgt ervoor dat je beeld uitvalt op een 4K scherm

Een ander groot probleem voor de Xbox Series X is dat je 4K-scherm uit kan vallen. Als je HDMI 2.1 gebruikt om een ​​game in 4K en 120Hz te spelen, wordt een melding “corrupted image” weergegeven. Er is nog geen permanente oplossing voor, maar het opnieuw opstarten van de console kan helpen. Bovendien kan het ook helpen om ervoor te zorgen dat de tv wordt bijgewerkt.

Quick Resume werkt niet altijd even goed

Quick Resume op de Xbox Series X was een van de belangrijkste nieuwe functies, maar het lijkt erop dat Quick Resume niet met alle games werkt zoals het hoort. Het goede nieuws voor dit specifieke Xbox Series X-probleem is dat Microsoft momenteel aan een oplossing werkt, dus dit probleem zou niet al te lang moeten duren.

Over het algemeen zijn deze Xbox Series X-problemen meer tijdelijk vervelend dan echt van permanente aard. Xbox-gebruikers hoeven zich dus geen zorgen te maken. Hopelijk brengt Microsoft binnenkort firmware-updates uit om enkele van deze grootste problemen op te lossen.

Lees ook wat het verschil is tussen de xbox series x en xbox series s

GamesGames