Wat is een PUK code?

Wat is een PUK code

Wat is een PUK code en wanneer moet je een PUK code gebruiken? De PUK code is een 8-cijferige code die aan je simkaart gekoppeld is. De PUK code is bijvoorbeeld nodig als je 3 keer achter elkaar de verkeerde pincode hebt ingetoetst. PUK staat dan ook voor Personal Unlock Key.

Als je een telefoon aanschaft, wordt deze PUK code met de simkaart meegeleverd. De PUK code moet je dus goed bewaren. Wanneer je dus driemaal de verkeerde pincode hebt ingetoetst, wordt er door je telefoon gevraagd de PUK code in te voeren.

Pukcode kwijt?

Mocht je de de PUK code onverhoopt kwijt zijn dan moet je een nieuwe PUK code opvragen bij je provider. Als je je PUK code niet meer hebt moet de je de PUK code niet gaan raden. Want als je de PUK code 9 keer fout hebt ingevoerd kun je je simkaart niet meer gebruiken en is hij definitief geblokkeerd. Je moet dan contact zoeken met je provider voor een nieuwe simkaart. Helaas zijn hier wel kosten aan verbonden.

Als je de PUK code nodig hebt kun je ook direct de gewone 4-cijferige PIN code veranderen zonder de oude 4-cijferige pincode nodig te hebben. Dit is bij alle toestellen het geval.

Overigens hebben toestellen met dual sim ook 2 PUK codes, de PUK code geldt per simkaart en niet per telefoon.