Wat is MIL-STD 810G?

Wat is MIL-SPEC 810G bij smartphones

Wat is MIL-STD-810G precies? Er worden veel termen gebruikt om schokbestendige telefoons te beschrijven, maar weet u echt wat ze betekenen?

Schokbestendige telefoons zijn gemaakt om lang mee te gaan en daadwerkelijk tegen een stootje te kunnen. Behalve IP68 en IP67 wat we al hebben uitgelegd in “Wat is IP68 en IP67?” bestaat er dus ook zoiets als Mil-STD 810G.

MIL-STD 810G

Deze technologiestandaard wordt zowel MIL-STD-810G als Military Standard genoemd. Deze norm is afkomstig van het Amerikaanse ministerie van Defensie en is bedacht om apparatuur en het ontwerp ervan tot het uiterste te testen, om ervoor te zorgen dat deze apparatuur geschikt is voor het gebruik in het leger.

Er zijn meer dan 20 laboratoriumtesten waaraan een telefoon moet voldoen om deze classificatie te krijgen. Om de norm te behalen, worden telefoons o.a. getest met de volgende elementen:

►Laten vallen
►Vibratie
►Wind en regen
►Zand en stof
►Extreme temperaturen
►Mist
►Vochtigheid
►Grote hoogte

Wat zijn de voordelen van MIL-STD 810G?

Met telefoons die voldoen aan de MIL-STD-810G norm hoef je je bijvoorbeeld geen zorgen te maken over vallen, harde tikken op je telefoon, ruwe, stoffige omgevingen, extreme temperaturen. Valt de telefoon uit je zak dan zal hij niet breken. Sterker nog, de telefoons worden 30 keer op een hoogte van maximaal 1,8 meter getest te vallen. Ze landen hierbij op een stalen plaat om hun duurzaamheid extra te testen. Dit is meer dan de industriestandaard die slechts vallen van maximaal 1,2 meter op een willekeurig oppervlak vereist.

Je kunt je smartphone met MIL-STD-810G bij elk weer op een bouwplaats meenemen en buiten laten liggen. Het zal alles wat de seizoenen of elementen in petto hebben voor je telefoon  weerstaan.
Je kan je smartphone op het dek van je zeilboot achterlaten en het zal bestand zijn tegen het zout van zeewaternevel en de zoutmist. Laat je telefoon op de grond liggen, naast je, wanneer je een lekkende kraan onder een gootsteen vervangt en het water zal je telefoon niet schaden. Neem je telefoon met de militaire classificatie mee van een extreem warme omgeving naar een koude omgeving en weer terug, dankzij MIL-STD-810G kan hij deze extreme temperatuurwisselingen aan. Dit zal geen invloed hebben op de werking van je telefoon.

Telefoons met MIL-STD-810G ook bruikbaar in andere situaties

Ook al werk je niet in een ruige omgeving of heb je geen wilde hobby’s, een telefoon met MIL-STD-810G geeft je sowieso extra zekerheid. Het is fijn om te weten dat je telefoon iets beter bestand is tegen vallen, stoten, stof of water dan andere telefoons die deze standaard niet hebben.

Telefoons / smartphones met MIL-STD-810G: